– Det er for en god sak, men det er også en fin avslutning på turneen deres. Det blir kanskje et litt annet publikum enn om bare vi hadde hatt konsert også, sier lærer på musikklinja, Håkon Kristiansen.

I år som i fjor skal alle de tre klassene på musikklinja på Sortland videregående skole ha en avsluttende konsert til inntekt for TV-aksjonen.

– I fjor var det vellykket, og de var kjempeflinke, sier Mette Røkenes, som er medlem i TV-aksjonskomiteen.

– Det er barna det går utover

Hver høst arrangeres TV-aksjonen hvor det samles inn midler som skal gå til ulike formål. I år går pengene til barn som rammes av krig og konflikt.

– Det er så mye krig og elendighet i denne verden, og det er barna det går utover. Vi håper mange kommer på konserten i oktober, forteller Røkenes.

Hun og Turid Abelsen er medlem i TV-aksjonskomiteen, og Røkenes synes det er givende å kunne være med å arrangere konserten.

– Det skaper et samhold, og det er veldig givende å arrangere den. Det er artig for oss voksne, men også for ungdommen og de som kommer for å se på, sier hun.

At konserten kommer til å bli bra er hun heller ikke i tvil om:

– Det var veldig bra i fjor. Elevene på musikklinja er så flinke.

– Fra klassisk piano til Amy Winehouse

Konserten som skal være ett bidrag til årets TV-aksjon er ikke den første musikklinja skal ha. Konserten er mandag 9. oktober klokken 18, og er avslutningen på en ukeslang turné.

– Hele musikklinja skal kjøre buss rundt i Lofoten og Vesterålen for å ha konserter på ungdomsskoler, også klaffet det fint med den siste konserten vi gjør. For oss er det en fin avslutning, og det er fint å kunne bidra med noe, sier Kristiansen.

Repertoaret blir variert, og noe for enhver smak:

– Det er alt fra klassisk piano til Amy Winehouse, så det er veldig variert. Det er fint å kunne vise frem det de øver på, og at det ikke bare er inne på skolen. Nå kan vi gjøre noe ekstra godt ut av det også, sier Kristiansen videre.

Han tror de vil kunne nå ut til et annet publikum når konserten blir et samarbeidsprosjekt. Røkenes håper på sin side at enda flere tar turen i år for å høre på elevene.

– Tidspunktet vi har satt opp passer for alle, både yngre søsken og besteforeldre, sier hun.