– Det er fortsatt varme luftmasser som vi har hatt de siste dagene. De blir liggende over store deler av Nord-Norge fram til torsdag, sier statsmeteorolog Marek Ratajczak til VOL tirsdag ettermiddag.

Han viser til at det i Vesterålen generelt er ganske lite vind, og at det ikke er så mye som kan påvirke i den ene eller andre retningen.

– På steder som ligger slik til at det kommer vind fra havet og innover land, vil det bli noe kaldere enn på steder som ligger mer beskyttet.

De neste dagene er det en viss fare for enkelte regnbyger, og med fare for torden, slik det var senest natt til tirsdag.

– Jeg kan ikke garantere at torden ikke kommer tilbake, sier meteorologen.

Omslag før helga

Sent torsdag kveld, eller tidlig fredag, kommer det et lavtrykk inn fra Norskehavet. Det vil gi litt kaldere luft.

– Det blir nærmere ti grader enn 20 grader, slik det er nå for tida. Kommende helg kan det bli en del kaldere enn forrige helg. Det er likevel litt trøst i at varmen kommer tilbake neste uke, og det blir gode sjanser for godvær igjen.

Temperaturen på Sortland er rundt 22 grader tirsdag, ifølge meteorologen. Den kan hoppe litt opp og ned, og det kommer an på vindretningen. Vind fra havet gir kaldere temperatur, og generelt blir det kaldere om natta.

Varmere igjen

Ifølge kartsymbolene på yr.no tirsdag ved 14:30-tida for Sortland vil det kunne regne et par timer natt til onsdag. Store deler av onsdagen blir solfin, men kanskje noe tilskyet midt på dagen.

Yr.no viser ellers at torsdag kan komme opp i 23 grader på Sortland midt på dagen. Fredag er det imidlertid meldt regn fra midnatt til tidlig ettermiddag. Da skal det bli overskyet og opphold, og maksimalt 13 grader på Sortland etter varselet på yr. no.

Mandag og tirsdag neste uke kan temperaturen igjen komme opp i godt over 20 grader på Sortland.