Kvinnen som var om bord ønsker ikke å gå ut med navnet sitt, men VOL har i dag fått forklart hendelsesforløpet til forliset fra henne.

- Jeg gikk på grunn, rett og slett. Jeg traff moder jord og båten begynte å ta inn vann, forklarer hun.

Umiddelbart tok hun kontakt med en kollega som kom til unnsetning med en hurtigående båt. I tillegg kom redningsskøyta "Sundt Flyer" til unnsetning. Det hele gikk bra til slutt, men kvinnen sier det var dramatiske minutter da båten fortsatte å ta inn vann.

- Jeg lyger om jeg sier jeg ikke var engstelig. Frem til jeg fikk flåta på havet var jeg engstelig. Da jeg endelig fikk den på havet og hadde den som et alternativ, roet jeg meg ned. Jeg visste jo også at hjelpen var på vei, sier hun.

Les også: Gikk ned i Eidsfjorden

Kom til unnsetning

Én time etter at båten begynte å ta inn vann begynte båten å kantre å gå ned. Kvinnen hadde da for lengst gått i flåten.

- Jeg gikk i flåten da situasjonen ble utrygg ombord. Så kom kollegaen min til stedet og fikk meg over i den båten sin. I tillegg var da redningsskøyta der, sier hun og gir skryt til oppfølging fra kolleger.

- Jeg har blitt godt ivaretatt og når uhellet først var ute har jeg vært heldig, sier hun.

Eidsfjorden

Hendelsen skjedde i Eidsfjorden like utenfor Bø søndag kveld. Båten var en 28-fots servicebåt som blant annet blir brukt i oppdrettsarbeid tilhørende Nordlaks.

Båten gikk ikke helt ned og takket være slepeutstur fikk redningsskøyta hevet båten nok til å kunne slepe den til kai.