Det sier Erik og Mai Lise Zadig ved Vesterålen Øre-, nese- halsklinikk.

Til nå har Mai Lise hatt halv stilling som audiograf ved klinikken. Nå skal hun trekke seg litt tilbake en stund og overlate pasientene til Monica, som har jobbet ved Harstad Sykehus siden 2002. Hun skal jobbe 80 % ved klinikken på Myre. I tillegg skal hun drive et utekontor noen dager i måneden.

Monica kan hjelpe pasientene med høreapparatutredning, tilpasning og justering/service av høreapparat. Pasientene vil komme fra hele Vesterålen, da mange kvier seg for å dra til sykehuset i Bodø for å få hjelp. Til Harstad og Narvik er ikke vesterålinger velkomne av UNN, da sykehusene allerede har for mange pasienter med øreplager.

Derfor tror Monica, Erik og Mai Lise at ventelistene kan øke når pasienter ser at de kan få hjelp i sitt nærområde uten å måtte legge ut på tur til Nordlandssykehuset i Bodø.

Skal levere kvalitet

I ett år har eierne av klinikken jobbet for å få dette tilbudet på plass.

- Vi hadde aldri klart å gjennomføre denne prosessen uten en unik person som Monica. Hun har bidratt til å gjøre tilbudet mulig og er genuint opptatt av pasientene og av å levere kvalitet, skryter Mai Lise.

Ektemannen Erik følger opp:

- Å anskaffe seg høreapparat er ikke som å kjøpe sko. Det er en lang prosess med avansert teknologi. Og det er ingen tvil om at behovet for disse tjenestene er veldig stort.

- Vi er ikke opptatt av å kjøre flest mulig pasienter gjennom systemet. Heller kvalitet fremfor kvantitet. Vi skal fortsatt ha et godt rykte, sier Monica.

Det er allerede mange på venteliste for å få time hos audiografen, men har du behov for hjelp, er det bare å ta kontakt med fastlegen, så vil du i neste omgang komme på listen.

Du trenger altså henvisning fra din fastlege for å få hjelp, påpeker de tre.

Distriktspolitikk

En periode måtte klinikken bare sende henvisninger i retur til pasientenes fastlege, da ventelistene for behandling var for lange. Nå er legene informert om det nye tilbudet og kan på ny henvise til behandling på Myre.

- Dette er distriktspolitikk på sitt beste. Distriktene skal ikke glemmes. Vi skal gi tilbud der folk bor, avslutter Monica.