Seminaret har fått navnet ”Fremtidens stemmer” og er en rundebordskonferanse der alle deltakere får slippe til, skriver festspillene i en pressemelding.- Årets seminar ser på fremtidens Nord-Norge, og hvordan landsdelen skal rigges for å være et attraktivt bosted for fremtidige generasjoner. Nord-Norge omtales som mulighetenes landsdel med fantastiske naturgitte fordeler, god tilgang på naturressurser og en sterk identitet. Men hvordan skal vi bygge fremtidens Nord-Norge? Hvem må høres, hva skal vi lytte til? spør festivalen.

Innovasjon Norge ønsker å sette fokus på fremtiden, og ser på Festspillene som en viktig møteplass for ulike stemmer: Ungdommer, kulturarbeidere, folk innen utdanning, næringsliv og politikere. Seminaret vil være åpent for alle som ønsker å delta.

Seminaret ledes av Bård Borch Michalsen, senior kommunikasjonsrådgiver ved Nordområdesenteret. Borch Michalsen fra Bjørnskinn i Andøy er utdannet medieviter og har jobbet som journalist i A-pressens Osloredaksjon, Dagbladet og som ansvarlig redaktør i Harstad Tidende og Andøyposten.

Andre deltakere er:Gründer Kjersti Busch, SALT, Svolvær. Slik bygger vi vår egen verden og virkelighet.

Kyrre Kalseth, Gratangen: Hvorfor kom jeg hjem (og hvor lenge blir jeg)?

Hanna Sundquist, ung journalist fra Harstad bosatt i Oslo: Hva skal til for å komme hjem?

Svein Spjelkavik, Andøy: Dverberg midt i verden. Det lokale er globalt.

Stein Gunnar Bondevik, Innovasjon Norge: Hva vet Innovasjon Norge om ungdom og tilbakeflytting?

Seminaret holdes på Thon hotell mandag 22. juni.