Vesterålen Online var med på generalprøven til "Fabellandet" i går og hadde forventinger til konserten og de forventingene ble innfridd så til de grader. Et lite øyeblikk kunne man fort tro at man var på konsert med et tungrockband på Valle Hovin og ikke på symfonikonsert i Sortlandssalen. "Fabellandet" skrevet, komponert og dirigerte av Torstein Aagard-Nilsen inneholdt både symfoniske perler, samtidsmusikk og hard tungrock.

VOL fikk et par minutter med komponist og direigent Torstein Aagard-Nilsen like før konserten skulle begynne. Man innrømmer at han er litt nervøs.

- Men det er slik det skal være. Man skal være litt nervøs og kjenne det i magen. Vi har imidlertid øvet intenst i to dager og da får vi tro at det går bra, sier han før han komemr på noe viktig han må si til en av strykerne i Lofoten og Vesterålen Orkesterforening.

Ordfører Grete Ellingsen åpnet konserten med et retorisk spørsmål om hva Fabellandet egentlig er? For kunne det ikke være snakk om Vesterålen og Lofoten, spurte hun og avsluttet med at hun hadde forventnigner til en fabelaktig konsert.

Og fabelaktig ble konserten i høyeste grad. Det kan videoene best vise. Sett lyden på full musikk og nyt!