– Vi trivdes der vi var, men ved å flytte inn hit får vi full kontroll på det som skjer her og de som er her til enhver tid. Dette gir oss mulighet for å skape et unikt miljø, sier daglig leder ved Fabrikken Næringshage, Helge Krøgenes.

SA var innom da han og medarbeiderne flyttet inn i lokalene på tirsdag. Krøgenes forteller oss visjonene for hele bygget.

– Vi har en god dialog med huseier og de vil prøve å være behjelpelig for å skape et godt og kreativt miljø i hele bygget, ikke bare her i fjerde etasje hvor vi er.

Fra før av er blant annet Vesterålsprodukter på plass i tredje etasje. I andre etasje er det en bedrift inne, men her er det plass til opptil 11 i egne kontorer. I første etasje håper man på å få inn en kafé eller lignende.

Ansatt i Fabrikken Næringshage, Ivar Tjønsø, er med i eiendomsgruppen som eier bygget. Krøgenes sier at verken han selv eller Tjønsø har vært med i forhandlingene og at de derfor ikke ser på det som noen form for interessekonflikt.

Smeltedigel

I toppetasjen er det altså Fabrikken Næringshage som skal holde til. De fire ansatte i bedriften skal sitte i et felles kontorlandskap. I tillegg er det tre kontorer som leies ut i tillegg til såkalt flexoffice hvor det skal stå flere kontorpulter som gründere kan leie i perioder. Målet er å skape en smeltedigel av et kreativt miljø.

– Vi starter dette som et veksthus og så håper vi å få til at vi kan få til noe lignende i Svolvær hvor vi allerede har en ansatt og kanskje også i Lødingen og på Andenes, sier Krøgenes.

Tror på prosjektet

Krøgenes sier han har stor tro på å få fylt opp hele bygget med kreativitet.

– Vi har allerede flere interesserte og flere som blir med oss fra våre tidligere lokaler. Vi vet det er flere som vil melde sin ankomst og det jobbes med å få flere inn.

En av dem som skal inn er gründer Dag Tommy Eriksen. Han har leid kontorplass.

– Det å få være en del av et kreativt miljø er noe jeg ser på som veldig positivt. Jeg jobber jo også opp mot gründere med 3D-printing og lignende. Så det er naturlig for meg å være til stede her, sier han.

Innflyttingsfest

I tillegg til å tilby utviklingshjelp til eksisterende bedrifter har fabrikken Næringshage også gründerkurs.

I lys av nye lokaler skal de ha innflyttingsfest i august. Da vil de ta fram flere av sine vellykkede prosjekter samt fortelle om arbeidet sitt. Til dette arrangementet vil de invitere næringslivsaktører og samarbeidspartnere.

Kantina: Kantina er foreløpig ikke helt oppe å går, men sushi på plastfat får duge, foreløpig. Her ser vi Roy Pettersen, Ivar Tjønsø, Nan Iren Erdahl og daglig leder Helge Krøgenes.         Foto: Espen Mowinckel Pettersson

Veksthuset fyr:

1200 m² med coworkingspace

Næringshage med tilgang til virkemiddelapparatet og fond

Inkubator med kobling mot FoU og utviklingsmiljø

Investormiljø med fokus på vekstbedrifter og gründere

Café/lunsjrestaurant – kreativ sone og arena

Utsalg av lokale produkter – testarena for nye produsenter

Relevante tjenesteytere for vekstbedrifter og gründere