Det sier pressekontakt i posten, John Eckhoff, til VOL. Han forteller at de allerede er i ferd med å se på alternative løsninger

– Vi har startet å se på alternative løsninger rett etter at nyheten om brannen ble kjent. Disse løsningene inkluderer både vei og bane. Dette er alternative løsninger som blir brukt helt til vi har fått opp en rigg som kan erstatte banen, forteller han til VOL.

Godt samarbeid

Den alternative transporten vil bestå av en kombinasjon mellom tog og bil, som betyr at transporten vil bli booket om og sendt med nevnte transportmidler.

– Vi har alt bestilt en rekke togplasser. Når slike situasjoner oppstår, har vi et godt samarbeid med jernbaneselskapene. En mulighet, som også kan være aktuell, er å kjøre via Kiruna, sier Eckhoff.

Mest pakker

Ifølge Eckhoff er det primært pakker og gods som blir forsinket.

– Det blir forsinkelser når det gjelder sendinger av større pakker i ulike former. Forsinkelsen gjelder derimot ikke brev, som kommer med fly, inkludert små pakker, opplyser han.

– Vi ønsker å løse denne utfordringen på best mulig måte, slik at kundene får pakkene sine så raskt som mulig, legger han til.

Hvor lang tid det kan gå før togtransporten via Bjørnfjell er helt oppe og går igjen, tør ikke kommunikasjonsrådgiveren å si.

– Løser seg sikt

– Nå blir det som nevnt noen forsinkelser de første dagene, men så går det seg litt til på lengre sikt. Jeg antar er en del som må gjøres med infrastrukturen, siden kabler og andre elementer trolig har blitt påført stor skade, sier Eckhoff.