– Litt ruskevær blir det, men det varierer i vindstyrke. Det er et lavtrykk som ligger utenfor Lofoten og Vesterålen frem til søndag som gir det været, sier vakthavende meteorolog, Haldis Berge.

Fra fredag vil været preges av vind og snø. I løpet av lørdag kveld vil vinden dreie til vest eller nordvestlig retning:

– Det er venta å være snøbyger fredag og en sørøstlig stiv og sterk kuling utsatte plasser, før det minker på kvelden. Lørdag blir det likt vær, fremdeles med snøbyger, sør og sørøstlig sterk kuling, fortsetter hun.

– Kommer an på hvordan lavtrykket legger seg

Det blir ikke uvanlig sterk vind, men det er sendt ut kulingvarsel ved kyststrøkene. Foreløpig ser det ut som vinden blir på sitt sterkeste fredag og natt til søndag.

– Det kommer litt an på hvordan lavtrykket legger seg, men det ser ut som den er på sitt sterkeste fredag formiddag, også er det en ny runde med litt sterkere på lørdag ettermiddag. I tillegg til natt til søndag, sier Berge, og fortsetter:

– Det blir litt variasjoner i vindstyrken, men den ligger stort sett mellom liten og sterk kuling.

I tillegg til kuling vil det komme snøbyger. Kombinasjonen kan gi utfordrende forhold:

– Det blir ofte snøfokk i tillegg til snøen som kommer. Det kan legge seg litt ujevnt og gi dårlig sikt, forteller Berge.

– Ligger og vaker rundt null

Temperaturmessig vil gradene holde seg relativt stabile gjennom helgen før de synker etter lavtrykket har reist videre nordover.

– Det vil være rundt to og tre minus først på fredagen. Ellers ser det ut som det ligger og vaker litt rundt null grader fra midt på dagen i lavlandet. Når vinden og nedbøren roer seg så går temperaturen ned. Da blir det flere minusgrader, sier Berge.

Sendt på søndag vil vinden igjen løye og oppholdsværet vil komme tilbake.

– Det blir en bedring sent på søndag med mindre vind og etter hvert oppholdsvær. Det ser ut som det er tilbake på mandag, forteller meteorologen.