SISTE, KL. 10.20: Brann driver fortsatt med slukking på stedet. Alle beboere er gjort rede for. De evakuerte ivaretas av kommunen.

Bygget er totalskadd, og brannvesenet opplyser om at de kommer til å jobbe videre med slukningsarbeidet i flere timer lørdag.

– Nå er vi i en fase der vi har god kontroll på brannen, og driver aktivt slukningsarbeid, sier innsatsleder i brannvesenet Øyvind Stensø Skjørholm til VOL i 9-tiden.

Naboer ble evakuert

Røyken gikk inn over boligområder og beboere ble derfor bedt om å holde vinduer lukket og ikke bevege seg i områder med røyk.

De nærmeste naboene er evakuert til Melbu Hotell, der Hadsel kommune har opprettet et samlingssted med to representanter fra kommunen.

Ifølge politiet har to personer kommet seg ut av bygningen. Brannvesenet gjennomsøkte bygget i begge etasjer uten funn av flere personer.

Det er ikke meldt om personskader.

– Vi har ikke full oversikt over hvor mange det var i bygningen, men alle har kommet seg ut, bekrefter Stensø Skjørholm.

Dette bildet er tatt like før klokka 09.00. Det er noe mindre røyk fra bygget nå. Foto: Charlotte Lockert Jakobsen

Hadsel kommune opplyser om at de jobber med å kartlegge oppfølgingsbehovet blant de evakuerte og følge opp der det trengs, blant annet ved hjelp av kommunens psykososiale kriseteam.

Dersom du har spørsmål kan du ta kontakt med kommunens representanter på Melbu hotell eller telefon 916 24 688, skriver kommunen i en pressemelding.

Melbu-historie som går opp i røyk

Brannvesenet lokalt får bistand fra Sortland brann og redning.

Bygget det er snakk om, er Gamle Fram Oljeklækfabrikk.

Thomas Gundersen Fredriksen så røyken tydelig hjemmefra i morgentimene.

– Trasig å våkne til synet av at et stykkje Melbu-historie som går opp i røyk.

Foto: Thomas Gundersen Fredriksen
Foto: Øyvind Risjord
Foto: Øyvind Risjord