Det skriver selskapet på sin hjemmeside.

Ifølge dem var overlevelsesraten 1. mai, cirka ti måneder etter at smolten ble satt ut, på 98 prosent.

– Vi er veldig stolte av vår biologiske status, spesielt i den kalde årstiden, sier Martin Rasmussen, administrerende direktør i Andfjord Salmon.

Han sier at veksten og fiskevelferden er bedre enn hva de forventet, noe han mener kan forklares ved gode forhold i bassenget og kollegaer med lang erfaring og kompetanse på lakseoppdrett.

– Vi har i løpet av de siste par ukene også sett økt appetitt fra laksen etterhvert som havtemperaturen øker, sier han.

– Den beste så langt

Rasmussen forteller at uavhengige fiskehelseeksperter i Åkerblå månedlig gjennomfører fiskehelseundersøkelser.

– Den siste fiskehelserapporten, som vi mottok forrige uke, er den beste så langt. Fiskehelsen er utmerket, noe som viser seg i høy vekst og en bransjeledende overlevelsesrate. Vi ser frem til å gjennomføre første slakting og introdusere laksen vår for forbrukerne snart, sier Rasmussen.

Andfjord Salmon planlegger å gjennomføre den første slaktingen av fisken i månedsskiftet juni/juli i år.