– Dette er et tverrfaglig prosjekt der elevene er delt inn i grupper som idrett, produksjon og bedrift og politisk aktivitet. Elevene skal ende opp med noe som handler om bærekraftig utvikling som skal nå ut til innbyggerne på Andenes, sier Thune-Holm.

Bærekraft

Innbyggerne på Andenes kan derfor møte elevene i ulike aktiviteter som for eksempel stands utenfor butikkene der elevene skal informere om bærekraftstema.

Lærer Frederik Thune-Holm ved Andenes skole er ansvarlig for prosjektet «Annerledesuka». Det handler om å skape oppmerksomhet rundt bærekraftig utvikling i lokalsamfunnet. Foto: Andenes skole

– Musikkgruppa skal ha konsert på skolen, noen jobber med sløyd og andre lager miljøvennlige klær som de kanskje skal selge, sier Thune-Holm.

Kanonball

Idrettsgruppa skal arrangere rebus i sentrum av Andenes, og fredag kommer det som kanskje blir prikken over i-en.

Elever fra gruppen idrettsliv skal organisere bedriftsturnering med kanonball i idrettshallen på fredag. Foto: Andenes skole

– Da er det kanonball-turnering i Idrettshallen for bedriftene på Andenes, sier Thune-Holm, som er kontaktlærer for tiende klassetrinn ved skolen.

Kanonball er et lagspill der det handler om å kaste ball mot og treffe motstandernes spillere.

Elever fra musikkgruppa arbeider med å planlegge konsert. Foto: Andenes skole