Flere festivaler rundt omkring i Norge la dessverre inn årene i år, og Fæsterålen merker også presset på prisutviklingen generelt i samfunnet, opplyser festivalsjef Stein Inge Pedersen i en pressemelding fra Deadline Media.

– Vi får mange spørsmål om hvorfor det ikke er lagt ut billetter enda, og årsaken er enkel: Vi har ikke bestemt oss for om det er økonomisk ansvarlig å arrangere neste år, forteller festivalsjefen.

– Fæsterålen er et hjertebarn for oss, og vi har tatt stor risiko for å arrangere festivalen, både med tanke på materielle ressurser og ikke minst tidsbruken internt hos oss. Håpet vårt er selvfølgelig at vi skal se Fæsterålen-publikummet 30. og 31. august neste år, og vi har litt igjen før vi tør å signere de første avtalene, fortsetter han.

Avhengige av samarbeidspartnere og frivillige

Salgssjef Martin Trovaag forteller at de får mange meldinger fra frivillige som krysser fingrene for at de også kan samles til neste år:

– I år hadde vi rekordantall frivillige og de var absolutt helt sentral i at avviklinga ble så god som den ble. Vi håper selvfølgelig at vi får sett mannskapet på gressmatta også til neste år, og jobber nå med å få inn enda flere samarbeidspartnere til festivalen.

Mengden samarbeidspartnere avgjør hvor stor risiko festivalen kan ta når det kommer til artistbookinger, forteller Trovaag:

– Det er rift om artistene i eventmarkedet, spesielt de norske. Derfor må vi alle være tidlig ute med artistbookinger, og flere krever honoraret forskuddsbetalt. Budsjettet på artistene er derfor svært avhengig av at festivalene vet hvem som ønsker å være samarbeidspartnere tidlig, sier Trovaag.

Han skriver at han er evig takknemlig for de bedriftene som har vært samarbeidspartnere så langt.

Må bestemme seg snart

For å produsere et stort arrangement. er det mye som skal planlegges.

Arrangørene tar derfor avgjørelsen snart:

– Vi har gitt oss selv en deadline til 3. november. Da håper vi å kunne slippe billetter til Fæsterålen 2024 slik at mange får muligheten til å delta siste helga i august, forteller festivalsjæf Stein Inge Pedersen avslutningsvis.