Det skriver de i en pressemelding tirsdag morgen.

Mandag ble det kjent at det ikke kom inn noen tilbud på anbudet som Nordland fylkeskommune hadde ute om «Det blå rommet» ved akvakulturlinjen på Sortland videregående skole avdeling Kleiva.

Høyre-politikerne Grete Ellingsen og Beate Bø Nilsen uttalte at det måtte finnes alternative og midlertidige løsninger lokalt, samt at det er naturlig at kommunen nå må komme på banen.

– Det kan virke som vi er forfulgt av uflaks når det gjelder Kleiva.

Det sa fylkesråd for utdanning, Fredric Persson, til VOL mandag. Han mente også at dette er en håndterlig utfordring som de skal greie å løse ganske raskt.

I pressemeldingen tirsdag skriver Nordlund og Bjørkmo at kommunen umiddelbart tok kontakt med utdanningsavdelingen hos fylket om at det må etableres tett dialog om undervisningsløsninger.

– Politisk ledelse i Sortland har klare forventninger om at Fylkesrådet tar kontakt med kommunen før man beslutter noe som helst om alternativer for at Det blå rommet ikke står ferdig slik som lovet, skriver de, og fortsetter:

– Sortland kommune har i samarbeid med næringen og fagmiljøene i Vesterålen en forventning om at vi tas med i prosessen for å finne midlertidige undervisningslokaler i nærheten av Kleiva for skoleåret 2023/2024.

De viser til at kommunen gjennom 70 år har vært stolt vertskommune for naturbruksskolen og at et bredt politisk miljø står bak forventningen til fylket om satsingen på kleiva.

– Vi ber om at Fylkesråd Persson gir oss en tilbakemelding og bekreftelse på at vi blir involvert i det videre arbeid som gjøres for å finne alternative løsninger for Det blå rommet i kommende skoleår.