VG skriver fredag om et foredrag NHO-sjef Kristin Skogen Lundholdt på et lukket møte i Adecco tirsdag.

Skogen Lund sa blant annet:

- En gjeng med folk satt og hekla og så på hverandre imange dager.

Skogen Lund er oppgitt over mangelen på fremdrift ogønsker å effektivisere meklingen.

En av damene som NHO-sjefen sikter til er Vigdis MarieEbeltoft som arbeider som industrisyerske ved Norlense på Fiskebøl. Hunreagerer i følge VG slik på angrepet fra NHO-sjefen:

- Det provoserer meg at Skogen Lund sier det hun gjør, jegmå innrømme det. Vi satt i 1 1/2 døgn og ventet på at motparten skulle kommetilbake. Vi er både husmødre og i full jobb, så vi er vant til ikke å sløse medtiden. Vi fyller pauser med å hekle og strikke ting vi trenger. Jeg skjønnerikke hva som er problemet, sier Ebeltoft, som er fra Stokmarknes og jobber vedNorlense.

- Jeg syr på jobben, sier hun.

- Jeg holder på med industrisøm og er i teltproduksjonen.

- Hva heklet du?

- Jeg heklet en topp til meg selv. Å hekle er noe du kangjøre ved siden av å prate og diskutere. Det er ikke til hinder for noen.

- Det er ganske utrolig at Skogen Lund velger å harselereover slike kvinner. De er stolte representanter for fagbevegelsen som fyllerdødtid med å produsere noe fint - i påvente av at Skogen Lunds folk skullekomme tilbake med sine tilbud og krav, sier forbundsleder Arve Bakke til VG.

Han mener at det er respektløst å kalle dem «En gjeng medfolk satt og hekla og så på hverandre i mange dager».

Han sier de ikke er en gjeng med folk, men utvalgte ledereog tillitsvalgte som gjør en stor jobb for å fremme medlemmenes krav.

En annen av damene i ”hekleklubben” er Nina Liabø som erindustrimaler og jobber med å male skroget på store båter. Hun sier følgende:

- Uff, ja, jeg ser hva hun Skogen Lund har sagt. Det erklart vi reagerer på det. Jeg tenker kanskje hun er misunnelig, at hun selvikke kan hekle eller strikke.

Skogen Lund sier i følge VG at hun ikke ønsker åkommentere det de to kvinnene og Bakke sier.