– Det har vært gøy å være med. Jeg synes det har vært best å vinne kamper, sier Eskil Blom Lamark.

– Vi har vunnet tre og tapt en, mot Morild. De var veldig gode legger Fredrik Mattias Rasmussen til.

De to unge fotballspillerne på Sortland sitt 2006-lag, var to av omtrent 400 fotballspillere som utfoldet seg på kunstgresset i Blåbyhallen lørdag, fordelt på tilsammen 90 kamper.

Gikk på skinner

Det var nemlig duket for turneringen Sport1 Påskecup 2015. 40 lag fra både Nordland og Troms deltok, i det som til tider var en stappfull hall.

– Vi har spilt på seks forskjellige baner. Det blir litt trangt, men det går, forteller Thomas Solheim fra idrettslaget Varg, som arrangerer turneringen.

Da VOL snakket med han på tampen av turneringen lørdag, kunne han stolt fortelle at det aller meste hadde gått på skinner.

– Alt har gått etter planen. Det har ikke vært noen forsinkelser, sier han.

For få parkeringsplasser

Det eneste aberet han kan peke på, er mangel på parkeringsplasser på utsiden av hallen, der bilene nesten sto stablet opp på hverandre.

– Samtidig er folk klar over at det er trangt, så det er ikke noe stort problem at en må gå noen ekstra meter, sier han.

Solheim understreker at turninngen, som er for fotballspillere født mellom 2003 og 2008, først og fremst har søkelyset på idrettsglede.

– Vi fører ikke opp resultatene, men legger til rette for at det er en dag med lek og moro.

Vi har også hatt en konkurranse der vi målte hvem som skjøt hardest. Dette skal være lek og moro, forteller han.

Gledet seg

Og det var nettopp lek og moro som var hovedanliggende for Blom Lamark, Rasmussen og resten av spillerne på Sortland sitt 2006-lag.

– Spillerne har gledet seg vilt til denne turneringen i lang tid og koser seg veldig, sier trener Eirik Nikolaisen