Da Liv Signe Navarsete besøkte Andøya i januar, sa hun at partiet vil få laget en egen utredning om Andøya flystasjon.

– Senterpartiet stoler ikke på tallene fra regjeringen. Derfor vil vi bruke penger på en egen utredning om Andøya flystasjon, sa Navarsete i det åpne møtet i Oksebåsen.

Senterpartiet lager egen Andøya-utredning – Senterpartiet stoler ikke på tallene fra regjeringen. Derfor vil vi bruke penger på en egen utredning om Andøya flystasjon, sa Liv Signe Navarsete da hun møtte folk på Andøya mandag kveld. – Enestående av Sp

– Dette er en jobb staten burde ha gjort, men når staten svikter så fundamentalt, er det enestående at Sp gjør dette, sier Eidissen til VOL.

Han blar derfor opp 100.000 kroner til partiet for å få laget utredningen.

– Denne utredningen kan gjøre at denne saken får den behandlingen den fortjener. Det er gale-matias å samle alle eggene i en kurv, slik man nå gjør med Evenes. Det er galskap rent forsvarspolitisk, sier Eidissen, som mener Høyre svikter som forsvarsparti.

Skal stemme Sp

– Forsvaret var en av grunnene til at jeg gikk inn i Høyre. Forsvaret er årsaken til at jeg nå skal stemme Senterpartiet og oppfordrer andre til å gjøre det samme. Sp er blitt det nye forsvarspartiet. Det ser man også når det gjelder heimeværnet. Alle vet at lokal tilstedeværelse er fundamentalt når det gjelder forsvar, sier Eidissen.

– Det har vært vanskelig å få svar og tall fra Forsvaret og Forsvarsdepartementet når det gjelder Andøya flystasjon. Hva tror du kommer ut av denne utredningen?

– Det gjenstår å se. Men dersom man ikke får svar, er det også argumenter for å vurdere saken på nytt. Forsvarshistorien er full av store overskridelser og den er full av vedtak som er omgjort. Hvorfor skal vedtaket om Andøya flystasjon være risset i stein, sier Eidissen.