Sportsbutikken hadde i 2016 driftsinntekter på 11.681 millioner kroner, mot 10.582 året før og driftsinntekter på 465.000 mot 12 året før.

– For oss er dette veldig gledelig. Tidligere år har vi måttet plundre med nullresultat, mens vi i år ser resultatet av målrettet jobbing, sier eier og driver Einar Pihl. Han har drevet butikken i en årrekke og i 2012 kom også Håvard Myhra også inn på eiersida.

Hadselværinger handlet døgnet rundt Døgnåpne butikker ble en knallsuksess i år også. – Flinkere

30. november i fjor åpnet Corner en større, nyrenovert butikk. Det mener de to eierne ikke hadde noe å si for omsetningen i 2016

Men hva er så årsaken til oppturen?

– Vi er blitt flinkere på innkjøp, fått inn en ekstra fast ansatt og jobbet mer målrettet med markedsføring. I tillegg må vi takke kundene våre her lokalt. De har blitt enda flinkere å bruke oss, forklarer Pihl.

Corner Sport på Stokmarknes: – På tide med en utvidelse Corner Sport utvider til 730 kvadratmeter. – Det var på tide, sier en storfornøyd Einar Pihl Merker

En annen årsak de peker på er innkjøpene og ikke minst tilgangen til flere merker.

– Tidligere var vi for små for enkelte merker som Norrøna og Fjellreven og ble ekskludert. Nå har vi de merkene inne og det har gitt resultater. Nå har vi ungdom som er inne og kjøper klær igjen. Det har nok mye med resultatet å gjøre, sier Myhra.

Markedsføringsjobben har også blitt langt mer gjennomtenkt de senere åra.

– Vi jobber mer systematisk og strategisk med markedsføring over hele Vesterålen. Kundebasen vår i dag er hele Vesterålen. Folk kjører langt for å handle hos oss. Særlig de store tingene som betyr noe. Da er folk villig til å kjøre langt for å handle hos oss. Det tror jeg er fordi de vet at de får god hjelp her under kjøpet og ikke minst også i ettertid, sier Pihl.

Karene på hjørnet Corner sport blir endelig en skikkelig hjørnebutikk. - Dette har vi ventet lenge på, sier Einar Pihl. – Et godt team

I tillegg til Einar og Håvard er også Kari Lena Notø inne som fast ansatt.

– Det har gjort at vi har et godt team som jobber her. Hun gjør en fantastisk jobb på avdelingen med klær og sko og det fører igjen til at jeg og Håvard kan konsentrere oss om de andre avdelingene. Tidligere år ble det mye seine kvelder. Det er det blitt mindre av nå og vi er mye mer i forkant. Det igjen gjør at vi har overskudd til å tenke de litt nye tankene og være offensive hele veien, sier Pihl.

De to har nå allerede gjort klart for vår- og sommersesongen.

– På grunn av at vi nå er flere og at Kari Lena gjør en så god jobb, har vi nå tid til å for eksempel sette sammen hundre sykler. Da er vi klare allerede nå til den sesongen. Det er viktig, sier Pihl.

Fremoverlent

Etter at 2016 ble til 2017 har Corner Sport mistet en lokal konkurrent i nylig nedlagte Markedsbrygga friluftsliv. Håvård og Einar er klare på at den konkurransen som kom med dem, gjorde at de kanskje var enda mer på tå hev. At de nå har én konkurrent mindre, betyr ikke at de vil ligge på latsida.

– 30. november i fjor åpnet Corner en nyrenovert butikk. Den mener de to eierne ikke hadde noe å si for omsetningen i 2016

– Vi har så mange planer for tida som kommer at det ikke er noen fare. Vi har en målsetning om en vekst på 15 prosent i 2017, sier Einar.

Den målsetninga fikk kanskje et skudd for baugen med mye dårlig vær i 2017 til nå, men de to fortviler ikke av den grunn.

– Skisalget har nok ikke gått like godt som det vi håpet på grunn av været, men det er nå glemt. Vi er sikre på at vi skal få en god vår og sommer. Vi går nå inn i en periode med salg av varer som ikke er så væravhengig og det ser vi frem imot.

Resultatene:

201420152016
Sum driftsinnt.10,27210,58211,681
Driftsresultat16912465
Ord. res. f. skatt74-50394
Sum eiend.4,0373,7544,713