I desember i 2014 startet Gard L. Michalsen fra Bjørnskinn i Andøy, som blant annet er tidligere redaktør i VOL og Sortlandsavisa, opp nettstedet Medier24. Avisen skriver i hovedsak om medier, kommunikasjon og teknologi.

Årets nyskaper

Torsdag kveld ble han kåret til årets nyskaper i 2016 på Oslo og Akershus redaktørmøte.

- Veldig artig å få prisen - og en virkelig inspirasjon til å stå på videre! Jeg startet nettavisen nærmest på en inkurie i desember 2014, og selv om jeg selvsagt håpet at det skulle gå bra, kunne jeg egentlig ikke drømme om at det skulle gå så bra så fort som det har gjort. Men det er jo artig at en engasjert og hyperaktiv nordlending kan flytte til Oslo og få til nyskaping i media, sier Michalsen til VOL fredag formiddag.

Les også: Michalsens Medier24 med Aftenposten-avtale

- Smittende entusiasme

I juryens begrunnelse for tildelingen, heter det blant annet: «Med begrensede budsjetter, gratis distribusjon og basert på hyllevare, lanserte han sitt eget nettsted. I stort tempo smittende entusiasme og imponerende arbeidskapastiet, publiserer årets nyskaper også på eksterne plattformer. De etablerte konkurrentene har fått erfare en spisset nyhetskamp. Som drivende dyktig, faglig sterk, uredd og resultatorientert, har han vist hva man kan få til i en presset bransje».

Videre står det å lese at nettstedet Medier24 skal ha startet ved en inkurie og ble lansert bare fire dager etter at han fikk ideen, til tross for at presseveteran og pappa Bård Borch Michalsen advarte på det sterkeste mot prosjektet.

Takker tidligere kolleger

Michalsen presiserer at slik utviklingen har vært det siste året, må han sørge for å rigge selskapet og nettavisen for videre vekst.

- Jeg trodde målet var å skape en lønnsom enmannsbedrift, men ser at mulighetene er langt større enn det - og da er det viktig å prøve å ta ut potensialet, sier han.

Han mener at det han gjør nå, i Medier 24, er mye av det samme som ble gjort da SortlandsAvisa ble etablert for åtte år siden.

- Det handler om å levere godt, redaksjonelt innhold til sin målgruppe - uansett om det er en kommune eller en bransje, og om det er papir eller nett. Og som vi raskt lærte av tilbakemeldingene for åtte år siden: Man må ha både store saker og mye småstoff. Det er oppskriften jeg følger fortsatt, sier han, og fortsetter:

- Derfor skulle jeg gjerne ha sendt en hilsen i dag til både Kenneth Pedersen og Harald Pedersen, som dessverre ikke er blant oss lengre. Uten dem, det vi gjorde sammen og det jeg lærte av dem de årene, hadde jeg aldri vært her jeg er nå.