For dem som kjenner til bandet Vederkast med andværingene Sindre Bakland og Finn Fodstad som sentrale medlemmer, er ikke svensk visesang det første man tenker på når bandet nevnes. Når man vet at bandmedlemmene tidligere har spilt i band som Rocketboyz, Turdus Musicus og Taliban Airways, så blir det om mulig enda mer utopisk.

50-årsjubileum

– Hva er det slags prosjekt dere har begitt dere ut på her Sindre Bakland?

– I utgangspunktet er det ikke noe prosjekt, men vi hadde lyst til å lage en coverlåt, som ikke hørtes ut som oss. Cornelis Vreeswijk sin «Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind» ble foreslått og vi endte opp med å prøve den. Vi lagde låten allerede i fjor, og fant ut at det var en passende anledning å gi den ut nå, siden det i år er 50 år siden den ble gitt ut på platen «Grimascher och telegram», sier Bakland.

Dystert og tungt

Vi har hørt gjennom låten, flere ganger, og konklusjonen er klar; Vederkast og Vreeswijk er god match. Dette er rett og slett et godt stykke musikk. Det er ingen tvil om at gjengen er flinke musikere som kan sine saker. Også bandet selv er fornøyd med resultatet.

– Vi har laget en noe dystrere og tyngre versjon enn originalen, men vi føler at teksten passer den type musikalsk uttrykk, sier Bakland. Det er ikke vanskelig å si seg enig i det.

Bandet har lagt bak seg en rolig sommer, men denne helga gir de gass på Varangerfestivalen i Vadsø.

– Der spiller også Kari Bremnes, så kanskje vi skal ta en låt av henne neste gang, sier Bakland.