Foto: Silje Helene Nilsen

En arbeidsgruppe ble nedsatt for å finne nye jobber til de Vardia-ansatte etter at det ble kjent at Vardia legger ned avdelingen sin på Sortland.

Energi, megling og finans

Gruppa har hatt flere møter med bedrifter som er interessert i å etablere seg på Sortland. Til sammen fem bedrifter har nå kommet på banen, opplyste Bjørkmo til formannskapet.

Det skal være snakk om Storkunde AS (selger meglertjenester til små og mellomstore bedrifter) VK Credit (jobber med innfordring), Vesterålskraft Strøm (som skal etablere et salgskontor) og Tinde Energi (som starter nytt forsikringsselskapet på Sortland).

I tillegg har en av de ansatte fått tilbud om å drive et lite Vardia-kontor på Sortland.

Les også: Vardia legger ned på Sortland 1.oktober

– Nå er det opp til de ansatte

Mandag ettermiddag ble alle Vardia-ansatte invitert til Samfunnssalen, hvor fem bedrifter samlet og presenterte seg.

– Det er variabel størrelse på bedriftene. Noen vil starte opp med noen få ansette og ser for seg mulighet for utvidelse etter hvert, sa Bjørkmo.

Kommunen er blitt spurt om lokaliteter og muligheten for å ta opp næringslån. Kommunen har foreløpig ikke tatt stilling til det sistnevnte.

– Arbeidsgruppa er nå ferdig med sitt arbeid, og nå er opp til de ansatte selv å søke en jobb hos disse fem selskapene. Eller å søke seg til andre steder, det står de selvfølgelig fritt til, sa ordføreren.