– Det er gledelig at ungdommene engasjerer seg i et slikt tiltak, sier TV-aksjonskoordinator, Unni Glad, ved Sortland Frivilligsentral i en pressemelding.

Glad ble riktig så glad da hun nylig ble kontaktet av sortlandsrussens aksjonssjef, Andreas Hjellbakk. Russestyret har nemlig bestemt seg for å stille som frivillige bøssebærere og sjæfører i forbindelse med årets TV-aksjon, der pengene i år går til Røde Kors.

Les også: Har som mål å hjelpe to millioner mennesker

- Skal skrive historie

Albregtsen er strålende fornøyd med responsens som russen foreløpig har fått på sin aksjonsdeltakelse.

- Vi har opprettet en egen side for bøssebæring for Sortlandsrussen 2017 på Facebook, og der har allerede 44 av årets 190 russ meldt sin interesse, sier Tobias Albregtsen.

Russestyret har bestemt at for å kvalifisere til eliteruss, så må man stille opp for tv-aksjonen.

- I år skal vi skrive historie under TV-aksjonen i Sortland, sier Albregtsen.

- Ja nå har jeg og russen blitt enige om at i år skal vi gjøre tidenes TV-aksjonsinnsamling i Sortland, sier Glad engasjert.

Les også: Sortlendingene ga 100.000 færre kroner enn i fjor

Håper på inspirasjon

Nå håper Sortlandsrussen 2017 at deres bidrag til årets TV-aksjon vil inspirere fremtidige russekull til å bidra til senere TV-aksjoner.

I tillegg til å støtte årets TV-aksjon, vil Sortlandsrussen også støtte Amnesty Internasjonal sitt arbeid. De vil også kjøpe inn Amnesty-merker, som de vil sette på russedressene til våren.