– Det er veldig bra at vi har blitt valgt som den foretrukne underentrepenøren på to store prosjekter, sier konsernsjef Frode Nilsen til VOL.

Ny flyplass i Mo i Rana

Hovedentrepenør AF og LNS AS signerte avtale for anleggsarbeider ved den nye flyplassen i Mo i Rana, står det i en pressemelding på LNSs hjemmesider.

Illustrasjon av hvordan flyplassen i Mo i Rana blir seende ut. LNS skal stå for sprengning og masseflytting. Foto: Nordic - Office of Architecture.

Flyplassen har en total kostnadsramme på 3,3 milliarder kroner og LNS vil stå for sprengningsarbeider og masseflytting.

– Kort fortalt passer dette prosjektet oss meget bra. Samarbeidet med hovedentreprenør AF Gruppen har vært godt og vi ser fram til videre prosess og oppstart over sommeren, sier administrerende direktør i LNS, Jonas Tetlie i pressemeldingen

Masseflytting ved nye Bodø lufthavn

Nye Bodø flyplass Foto: Norconsult

LNS blir også underentrepenør i avtalen for utbygging av Bodø flyplass som Peab Anlegg AS nylig inngikk med Avinor.

Prosjektet omfatter blant annet bygging av ny rullebane, nye taxebaner og flyoppstillingsplasser og har en kostnadsramme på 2,2 milliarder.

Også her skal LNS skal da stå for sprengning og masseflytting.

Til VOL forteller Nilsen at de to prosjektene betyr ganske så mye for LNS

– Vi er ferdig med dagens dagbruksdriften for Rana Gruber. Så nå kan vi flytte dette ned til flyplassen i Mo i Rana og deretter Bodø. Det betyr at vi får en fin sysselsetting av både folk og utstyr i lang tid fremover, forklarer han.

– Det viser at vi har vi har selskap også i nord som kan være med på de store prosjektene, avslutter konsernsjefen.