Nå har mannfolkene i Våt Front dukket opp fra dypet og sikter mot nye høyder i hallen.

– Jeg tok opp støtte til klatreveggen sist fredag da vi møttes, og da bestemte vi oss for å gi 10.000 kroner. I tillegg ble det samlet inn 5.000 kroner rundt bordet, så til sammen ble det 15.000 kroner til klatreveggprosjektet, sier Jarle Bergheim.

Utfordrer turistnæringa

Irene Hessling i Andøy klatreklubb er strålende glad for støtten.

– Ja, vi er kjempeglade. Vi hadde en uformell prat om klatreveggen sist uke og du tok virkelig ballen. Fantastisk, sier hun. Nylig fikk de 200.000 kroner i støtte fra Andenesfisk AS, men fortsatt trengs 250.000 kroner til egenkapitalen før veggen kan bestilles.

– Jeg vil utfordre revygruppa Fyr Laus til å bidra, og jeg tror også at klatreveggen kan være en fin aktivitet for turistene når det er landligge for kvalsafaribåtene, så jeg oppfordrer også alle innenfor turistnæringen om å delta, sier Bergheim.

Les også: Flere og flere blir hekta på klatring

– Alle summer teller, små som store, for å få veggen realisert, sier Hessling. Hun opplyser også at det ligger et stort potensial i buttonsene de selger.

– Hvis vi får solgt alle så betyr det 250.000 kroner, så jeg oppfordrer alle som har mulighet til å kjøpe seg en, sier hun.

Positivt for AIL

Bergheim sier også at realisering av klatreveggen er viktig for AIL, som eier av flerbrukshallen.

– Andøy klatreklubb har inngått en leieavtale med Andøy flerbrukshall for det arealet en klatrevegg bruker, og det vil bety mye å få en fast inntekt derfra, sier Bergheim, som er styremedlem i Andøy flerbrukshall AS. Han ser også personlig fram til å kunne klatre i Nordlandiahallen.

Les også: Dedikerer yogakveld til inntekt for klatrevegg

– Da jeg var unge så klatret jeg mye, men nå har jeg litt dårlig oksygen så jeg holder meg under 7000 meter, sier han med et smil, og legger til at det er klart han skal hive seg med å klatre i veggen når den kommer på plass.

– Ja, klatring er en aktivitet som passer for alle, fra barn til godt voksne, og vi vil også kunne gi tilbake til de som støtter oss, i form av for eksempel teambuildingsopplegg, sier Hessling, som nå legger inn et ekstra gir for å realisere klatreveggen.

– Nå har jeg ryddet plass i kalenderen fremover mot jul og gir gass, sier hun med et smil.