Sortland IL spilte på søndagen til et 2-2 resultat mot Innstrandens il.

- Det var veldig viktig for oss å ikke tape mot innstrandens som ligger et poeng bak oss i tabellen for øyeblikket, og vi er fornøyd med å ha brutt den rekken med tap som laget har hatt den siste tiden, forteller trener Rune Lydersen. Han er likevel skuffet over å ikke kunne ta med seg en seier fra kampen

- Når vi styrer denne kampen så godt i omtrent 70 minutter er det skuffende at vi ikke klarer å holde ledelsen helt mot slutten, fortsetter treneren.

SIL viser endelig vinnerlyst

Første omgang preges i stor rad av lite spill og få sjanser, det tar seg imidlertid opp når Øystein Torgersen setter en skåring i det 42. minutt fra 25 meters avstand.

- Fra dette øyelikket får guttene god selvtillit og spillet tar seg kraftig opp. Den gode formen fortsetter også langt inn i andre omgang der vi tetter opp veldig godt bakover, samtidig som vi rundspiller dem offensivt og har full kontroll.

Laget får en til skåring fra Karl Kristiansen i det 64. minutt, og alt ser ut til å gå på skinner for sortlandsguttene.

Kontroversielle dommeravgjørelser

Sortlandstreneren retter imidlertid kritikk mot dommerne etter kampen. Fem minutter etter andre skåring får Sortlandsguttene annulert et mål for offside. Like etterpå kommer Innstrandens på et gjennomløp og får et mål i det 72. minutt. Sortlandsguttene blir merkbart mer nervøse og klarer ikke spille i samme tempo som tidligere i omgangen.

Etter dette blir enda en av SILs skåringer annulert på offside.

- Begge annuleringene er etter mitt syn klart feilaktige. Videre hadde vi også en situasjon der innstrandens får en corner mens en av våre spillere blir liggende nede og holder seg for hodet, i slike situasjoner skal spillet blåses av, men dommeren gjør ikke det, og de skårer 2-2 målet på corneren.

Skuffet over resultatet

- Med tanke på at resultatet skulle vært 4-1 eller 4-2, så føles dette uavgjortresultatet som et tap for laget, linjemannen har tydeligvis lite lyst til å la oss vinne idag. Det er likevel mye positivt å ta med seg for guttene våre, vi er bedre i dag enn vi har vært på lenge, konkluderer treneren.