Utøverne fra Andenes drill har oppnådd gode resultater i tidligere mesterskap.

Er europamestere

I 2013 ble Andenes Drill europamestere under EM på Lillehammer. Sist det var VM var det også med flere drillere fra klubben. I 2012 gikk mesterskapet i Sveits og Susann Stave oppnådde en fjerdeplass i duett sammen med Mathias Langseth Eliassen fra Sandnessjøen.

I år går mesterskapet i Lignano Sabbiadoro i Italia og tre drillere skal dit i påsken. Og i år kan konkurransen bli mye hardere enn sist. Antall deltakende land er nesten fordoblet. Avisen Helgelendingen skriver at et i år er 21 land med, mot 12 land i Sveits for tre år siden.

– Det er artig å se at det er en økning i antall land som deltar. I år er for eksempel Russland med og det er nytt, sier trener Line Tollefsen.

Nordlysdrilliade i helga

Drillerne i Andenes Drill driver også med kvalifisering til NM. I helga er det Nordlysdrilliaden i Harstad. Det er også nordnorsk mesterskap og kvalifiseringen til NM. Noen utøvere er allerede kvalifisert til NM etter å ha deltatt i andre mesterskap rundt om i landet i vinter.

– Vi har også deltakere som skal være med i trøndersk mesterskap etter påske og Drilliaden i 2015 i Skien, sier Tollefsen.