– Nå blir det fart i Galleriet igjen, sier Terje Leivseth.

Han og Sigrid Solli eier frisørsalongen Sax&Kam, som i fjor omsatte for cirka fem millioner kroner. I løpet av mai flytter de inn i nabolokalet til der de holder til nå og blir hovedaktøren i et livsstil- og velværesenter.

Har lenge ønsket butikk

Det nye konseptet skal blant annet romme en velvære-/livsstilbutikk, makeup-studio, en barbershop og en avdeling for hudpleie – alt under samme paraply. Eksterne aktører, som de ikke kan røpe navnene på ennå, skal ta seg av velværebiten, mens Sax&Kam skal drifte salongen, kafeen og butikken.

– Vi har alltid hatt lyst til å ha butikk, men vi har hatt det for trangt til nå. Nå får vi plassen vi trenger. Vi vet ikke hva vi skal ha i butikken ennå, men vi kan komme til å selge alt fra vesker til tannkrem, sier Leivseth.

Klesbutikk i salonglokalet

De to vil også starte opp en kaffebar for dem som venter på å bli frisert eller pleiet.

– Det blir ikke en tradisjonell kaffebar, men en slags drop-in-kafé. De som ikke har timer hos oss, kan også komme innom og kjøpe med seg en kopp kaffe.

SortlandsAvisa skrev i forrige om Ann Karin Grindhaugs satsinger på to nye dameklesbutikker i Sortland sentrum.

Den ene butikken skal ta over den nedlagte Induco-butikkens kundegruppe og skal etableres i Sax&Kams nåværende lokaler.

Det blir naturlig nok først etter at frisørsalongen og velværeavdelingene har flyttet inn i de gamle G-sport-lokalene.

Barberer på vent

Allerede i mai i fjor kom nyheten om at Leivseth og Solli ville satse på å starte en barbershop.

– Vi hadde skaffet et lokale i kjelleren, vi hadde kjøpt inn møbler og alt var klart, men vi manglet folk. Nå som vi blir i samme avdeling som frisørsalongen, kan jeg og Sigrid ta oss av barbererdelen ved behov, så nå er vi klare for å åpne en herreavdeling, sier Leivseth.

I andre etasje har Sax&Kam et stort opplæringslokale, og dette vil videreføres som i dag.

– Det brukes ofte til opplæring og andre aktiviteter. Nylig hadde vi en tatovør innom. Vi vil satse videre på lokalet og leie det ut når vi kan. Når vi åpner i nye lokaler, er det bare å ta heisen til opplæringsrommet rett opp fra salongen.

Har eget opplæringslokale

De to må ansette flere folk når det nye konseptet er på plass.

– Ja, vi må det. Vi har full kapasitet i salongen med sju frisører, og vi trenger blant annet noen som kan være i butikken. Vi har behov for kanskje to ansette til, sier Solli.

– Er dere ikke litt stormannsgale når dere satser på et velværesenter på lille Sortland?

– Det kan godt hende, men jeg har troen på dette. Vi i Sax&Kam fortsetter med den rammen vi har fra før. Vi har stor tro på at det blir en sunnere drift med flerbruk av et lokale, sier Leivseth og legger til at konseptet også kan bli å finne andre steder etter hvert.

– Vi ønsker å utvikle konseptet her på Sortland, så har vi en drøm om å satse på konseptet i andre byer etter hvert.

Flytter hvert femte år

Sax&Kam startet opp i 1983, Leivseth tok over i 2008, mens Solli kjøpte halvparten i fjor.

– Salongen har faktisk flyttet hvert femte år siden den ble startet opp. Da vi flyttet sist, sa jeg at det skulle vi aldri gjøre igjen. Etter at vi bestemte oss for planene om det nye konseptet, fant vi ut at det nå er fem år siden, så nå blir det pinadø flytting etter fem år nok en gang, ler Leivseth.