Lørdag var det duket for NM i sandbryting i Oslo. Bø bryteklubb, som deltok på sitt første stevne i den disiplinen, forsynte seg godt fra premiebordet. De ble intet mindre enn to gullmedaljer, ett sølv og en bronsemedalje.

Les også: Håper det bidrar til å gi mer trøkk til bygda

Denne medaljefangsten gjorde også at bryteklubben ble den tredje beste av 14 deltakende klubber i mesterskapet.

- Dette var over all forventing. Vi hadde ikke regnet med å ta gull så raskt. Vi har aldri vært med på et slikt stemne før. Så dette er imponerende innsats, sier leder for Bø bryteklubb, Robin Christensen til VOL.

Les også: Han deltar i VM i veteranbryting

-Knallhardt

Han forteller at sandbryting er en mye tøffere disiplin enn den tradisjonelle gresk-romerske brytingen.

- Å jobbe i sand er hardt og krevende. Det spesielle er at det lov å ta beina. Dessuten går kampene mye raskere. Det er sjeldent de varer noe mer enn ett minutt i snitt.

Bø bryteklubb stilte med til sammen seks deltakere under mesterskapet. Gullmedaljene gikk til Bilal Waziri og Rahmat. Esmatullah Mohammadi tok sølv og Yasin Hajizadeh tok bronse.

Christensen deltok også, og endte opp på en fin femteplass. Han fikk bryne seg på sønnen til tidligere OL-mester John Rønningen, i en kamp som endte med tap for førstnevnte.

Les også: Bø bryteklubb fortsetter fremgangen

Blir stadig større

Sandbryting har eksistert lenge, men er foreløpig ikke så utbredt i Norge som i flere andre land.

- Men det kommer. Dette er jo først og fremst en sesongbetont disiplin som går av stabelen i sommerdelen av året, opplyser Christensen.

Neste år kan det hende at også blir sandbryting i Bø.

- Vi vurderer å arrangere en dag med sandbryting i forbindelse med at vi skal arrangere Midtnattsol-cup. Vi får se, slår Robin Christensen fast.

Les også: Starter opp bryteklubb  Bø