Marte Engebrigtsen og Anneke von der Lippe. Foto: Erik Berg

– Fortrolige samtaler er en fortelling om en kvinnes hemmeligheter. Men mest av alt handler det om hvem våre hemmeligheter gjør oss til, sier regissør Liv Ullmann i en pressemelding.

Liv Ullmann har med seg noen av Nationaltheatrets beste skuespillere på scenen; Emmypris-vinner Anneke von der Lippe, Bjørn Skagestad, Kari Simonsen, Liv Bernhoft Osa, Mattis Herman Nyquist, Marte Engebrigtsen og Hermann Sabado.

Les også: – Jeg har aldri opplevd en slik reaksjon fra publikum

Begeistret kritikerne

Stykket tar opp universale temaer som kjærlighet og utroskap og begeistret kritikerne etter premieren:

«En gedigen teateropplevelse» VG, 5, «Mektig og medrivende (…)  Et klassisk stykke teater som bærer ordets og samtalens makt inn i en ny tid» Dagsavisen, 5 «Fortrolig og sterkt», skrev Adresseavisen.

Dag og Tid var også fra seg begeistring og kalte stykket «Intenst om kjærleik og einsemd».

Les også: Møt gutten med verdens mest berømte nese

Basert på Bergmans mamma

Fortrolige samtaler er basert på livshistorien til Ingmar Bergmans foreldre, og med utgangspunkt i morens hemmelige dagbok og Ingmar Bergmans egne dagbøker, har Liv Ullmann skapt et nytt manus for scenen.

– Fortrolige samtaler er en universell historie som alle mennesker kan kjenne seg igjen i – om kjærlighet, troskap, frihet og livsmot. Om alt det som kan utløse så stor glede og så dyp fortvilelse i livene våre, står et å lese i pressemeldingen.

Turneen starter i Bodø 17. februar og vises altså på Hurtigrutens hus to dager senere.