Strøm er utdannet skuespiller og leder for barneteatret Lille Hålogaland Teater i Tromsø.

I høst debuterte andværingen på regi i en musikkvideo for Violet Roads nye singel «The Builder».

– Jeg fikk forespørsel fra bandet om å lage muskkvideo til singelen, og jeg svarte nei. Men så klarte de å overtale meg, sier Strøm.

Les også: Møt gutten med verdens mest berømte nese

Vant til å jobbe med barn

Bandet ville ha med barn i alle roller, som om de har tatt over verden. Strøm ba om å få ha med barne- og ungdomsteatergruppe i Tromsø.

– Violet Road har sett forestillingene mine og likte godt måten jeg tenker teater på. Og når de ville ha barn i rollene, var det kanskje naturlig å spørre noen som har erfaring.

Historien og konseptet er utviklet i samarbeid med bandet.

– Det er inspirert av dette vakre stedet utenfor Tromsø som heter Hella, med en samling gamle hus fra Tromsø-området. Jeg fikk full kunstnerisk frihet og ville forsterke poesien, det vakre. Barndomsminner, forelskelse og kjærlighet.

Les også: – Jeg håper at filmrollen har åpnet opp noen dører

Link til Andøy

Videoen har også en link tilbake til Strøms hjemkommune Andøy.

– Det som er litt morsomt med denne videoen, er at det er masse rekvisitter og kostymer fra Teaterklubb´81 på Dverberg. Lykkehjulet, som er en sentral del av videoen og også det visuelle uttrykket på plata, er heimesnekra, og det var det jeg vokste opp med, sier Strøm.

Musikkvideoen ble spilt inn i september 2015 og ble sluppet i forrige uke.

– Å lage musikkvideo var noe av det morsomste jeg har gjort kunstnerisk. Det var et fantastisk team med fotografer, stylister, kostymer og så videre. Og bandet består jo av utrolig rause og hyggelige folk, skryter Strøm.

Les også: Trude Sofie fra Lødingen med hovedrollen i TIFF-aktuell film

– Utrolig dyktige

Også frontfigur i Violet Road Kjetil Holmstad-Solberg er fra Andøy, og han ble imponert over både barna og regissøren under innspillingen av musikkvideoen.

– Det var så utrolig kult og veldig imponerende å se hvordan de kunne få en beskjed fra Katrine om å endre på en liten ting, og så gjorde de det, og slik ble hele mimikken og stemningen endret. Det er sånne ting som jeg ikke skjønner meg på i det hele tatt. De er utrolig dyktige, sier Holmstad-Solberg til iTromsø.