Northern Lies er et band som går over i samme landskap hvor Madrugada, Townes Van Zandt, The Band og Jayhawks har gjort suksess før dem. Lørdag 26. april kommer de til Stokmarknes og Hurtigrutens Hus

Forførende aften

- Gjør dere klar til en anelse melankolsk, men akk så melodisk og forførende musikalsk aften i ei noe støvete folk- og countrygate. Som om ikke det er nok, så er bandet frontet av en av Hurtigrutens Hus sin absolutte favoritter, nemlig Anne Nymo Trulsen fra Hekla Stålstrenga, skriver Hurtigrutens Hus på sin hjemmeside.

Bandet består av nevnte Anne Nymo Trulsen, Henry Johnsen og Håvard Stangnes, og nylig slapp de en flunkende ny musikkvideo hvor de byr på både seg selv, kebab og fengende folkrock.

Gode anmeldelser

Tromsø-trioens debutalbum «Midnight Medicine», produsert av Håkon Gebhardt, kom ut på Lunheim Grammofon/Big Dipper i november 2013, og fikk svært god mottakelse blant norske anmeldere, med terningkast høyt på terningen fra blant andre Dagbladet, Nordlys, Stavanger Aftenblad og Avisa Nordland.

Nå slippes låten «Go Out With Me Tonight» med egen musikkvideo. Singelen er en kjapp og fengende feelgood-låt, som skiller seg fra bandets to første singler, som har vært av det mer melankolske slaget, skrives det i en pressemelding

- Låten er en av de første vi lagde, og vi har faktisk spilt den på alle konsertene våre. Det blir alltid god stemning i lokalet når den kommer mot slutten av settet, og vi håper så klart at folk liker videoen også, sier vokalist Henry Johnsen.

Kebabvideo

Vokalisten har sin «skuespillerdebut» i musikkvideoen, i rollen som ensom kebabselger uten altfor mange kunder å betjene. Dermed blir det mye tid til å drømme om å bli rockestjerne. Videoen er regissert av Eilif Bremer Landsend, og tatt opp på location i Storgata i Tromsø, heter det videre i pressemeldingen.

Bandet har i vinter vært på turné i landets største byer, og de reiser nå til Tyskland på turné for å berede grunnen for lansering av debutalbumet på kontinentet. «Midnight Medicine» blir sluppet på tyske Tonetoaster Records i oktober.

- I Berlin er jo döner kebab en slags uoffisiell nasjonalrett, så vi kan jo ikke tro annet enn at videoen faller i smak der også, sier Henry Johnsen.