Det var samme kveld  som Zoo-konserten for tre uker siden at Finn Halvard Andersen måtte jage en ung gjeng med tenåringsgutter.

På parkeringsplassen ved torget i Stokmarknes sentrum skal de ha herjet voldsomt, ringt på dørene og kastet stein på vindu. Og det viste seg at skadene var mye større enn antatt.

Oppripa

– De hadde gnudd med stein på hele panseret, tak og siden, sier Andersen, som er kjørelærer i Sentrum Trafikkskole. Mercedesen fra 2013 er kjørelærerens private bil og sto parkert uten ei ripe kvelden før. Nå er den på bilverksted på Sortland med skader for i hvert fall 100.000 kroner, tipper Andersen.

– Med en gang tenkte jeg jo det var helt forferdelig. Jeg skjønte det ikke først, siden bilen sto der uka før, helt nypolert. Og så møter man det synet, sier Andersen sjokkert.

En vekker

Han håper dette kan bli en vekker for foreldre og at de følger med.

– Dette kan være et resultat av nedskjæringene i kommunen. Det er rett og slett altfor dårlige ungdomstilbud. Ungdommene har ikke noe å ta for seg, mener Andersen. Han har tidligere opplevd at ungdommer knekker og ødelegger benker som står omkring i sentrum.

– Men jeg hadde ikke forventet at de skulle herpe biler, sier Andersen.

Forholdet er anmeldt til politiet.

Tenåringsguttene skrapet opp både tak, panser og sider av bilen med stein. Foto: Privat Foto: Privat