Dagens etappe startet i Svolvær og endte på Sortland. Lund hadde muligheten til å kjøre Lofast, men kunne ikke gå glipp av Hadseløya.

– Det er folkene jeg møter, som jeg brenner for. Måten man møter folk er «rå», sier Lund.

Proviantmannen

Norge på langs med «Proviantmannen» Adrian har fått oppmerksomhet i både sosiale medier og lokalaviser.

– Klart det gir oppmerksomhet når de velger en fyr til å fronte en sommerjobb, som både høres og synes. Det er litt av et oppsyn når jeg kommer med en knallgul sykkel, roper og hoier, viser fingeren iblant eller gir et smellkyss.

28-åringen har Tourettes syndrom og er blant annet kjent som tidligere deltaker i 71 grader nord.  Sist søndag gjestet han NRKs Sommeråpent i Bø i Vesterålen.

Sommerjobb

Oppdragsgiveren lette før sommeren etter en som ville sykle Norge på langs med èn matkasse. Lund trakk det lengste strået blant hundrevis av søkere, som besto av både Fitness-dronninger, Triatlon-utøvere og tidligere utøvere fra skilandslaget.

– Da jeg leste om sommerjobben på Finn, følte jeg at stillingsbeskrivelsen beskrev meg til punkt og prikke, så da måtte jeg jo bare søke. Når sånne sjanser kommer, må man bare hoppe i det å prøve. Jeg mener at min Tourettes er en styrke som hjelper meg å komme i kontakt med folk og jeg hadde aldri vært den foruten, sier Lund.