Hugo Fagermo har ansvar for Nasjonal turistvei sin strekning på Andøya, og sier til Andøyposten at de nå er helt i sluttfasen med prosjekteringen av rasteplassen ved Bukkekirka.

Ferdig i 2017

– Vi har en håp og intensjon om å legge ut konkurransegrunnlaget på Doffin før sommerferien, sier han. Hvis den tidsplanen holder, så kan det bli byggestart allerede i høst.

– Vi planlegger byggestart i oktober, så fremst det ikke skjer noe med økonomien i prosjektet, men det ser det ikke ut som det skal være på nåværende tidspunkt, sier Fagermo. Han opplyser at byggetiden er cirka et år.

– Vi snakker om ferdigstillelse i oktober 2017, sier han.

Vurderer faststrøm

Det som skal bygges ved Bukkekirka er et totalettbygg, parkeringsplass, rasteplass og en del annen infrastruktur på bakken.

– Størstedelen av tilbudet vi nå lyser ut vil være knyttet til betongarbeider og graving, samt en del rør og elektroarbeider. Vi har også fått en pris fra Andøy Energi på legging av faststrøm fram til Bukkekirka og vurderer også det, sier Fagermo. Han opplyser konkurransen de nå skal lyse ut er en anskaffelse med forhandling.

– Det betyr at når vi har fått en pris, så setter vi oss ned med tilbyderen og forhandler. Siden Nasjonal turistvei-prosjektene ikke er A4-prosjekter, men arkitekttegnede med en del estetiske og spesielle elementer, så gjør vi det på alle prosjektene for at den som gir oss pris skal være klar over alle forhold ved prosjektet, forklarer han. Hva prisen blir vil ikke Fagermo spekulere i.

– Jeg vil ikke si noe om det før anbudskonkurransen og jeg har heller ikke fått det endelige byggherreoverslaget for prosjektet, sier han.

– Oppdagelsesferd

Rasteplassanlegget ved Bukkekirka blir det andre store prosjektet langs Nasjonal turistvei Andøya. I 2013 åpnet utsiktspunktet på Kleivodden mellom Andenes og Bleik til en prislapp på 5,6 millioner kroner. Det var Morfeus arkitekter som i 2007 vant konkurransen om å utforme rasteplassanlegget ved Bukkekirka.

– Vi gleder oss over at entreprenør skal engasjeres slik at prosjektet kan realiseres i løpet av det neste året, sier Cecilie Wille og Caroline Støvring i Morfeus arkitekter. Anlegget skal tilrettelegge for oppdagelsesferd og variert bruk for både langveisfarende og fastboende.

– Vi håper anlegget vil fungere som planlagt. Hensikten er å tilrettelegge for korte og lengre opphold med oppdagelsesferder ut i det storslåtte landskapet, sier de, og skryter av samarbeidet de har hatt med Nasjonal Turistvei om prosjektet.

– Vi syns det er veldig morsomt og inspirerende å samarbeide med Nasjonal Turistveg og opplever at prosjektet er i svært trygge hender med prosjektleder Hugo Fagermoe på plassen, sier de.