Andøys fire aktive yogainstruktører inviterer til yogakveld på Stave fredag 10. juni. Inntektene går i sin helhet til klatreveggen som etter hvert skal bygges i Norlandiahallen på Andenes.

– Yogaen er åpen for alle, både nybegynnere og erfarne. Det er første gang vi går sammen om en event. Vi samles og slår alle våre krefter sammen. Vi presenterer ulike yogaformer, forklarer Irene Hessling, som legger til at det er viktig at yogalærere samarbeider, i stedet for å konkurrere, slik det er vanlig andre steder.

– Dette blir en kjempefin kveld for å bli kjent med de ulike yogaformer. Dersom det er fint vær vil vi avslutte ute, sier hun.

Mediyoga

Renathe Amalie Wiese starter den første timen som varer 45 minutter med å gi en enkel introduksjon til medisinsk yoga. – Det er en terapeutisk yogaform som er utviklet gjennom forskning og kliniske undersøkelser. Det utføres av helsepersonell, sier Renathe som selv er sykepleier.

Hun har nettopp utdannet seg til medisinsk yogainstruktør.

– Jeg begynner med å tilby mediyoga i Andøy fra høsten av, samtidig skal jeg videreutdanne meg til medisinsk yogaterapeut. Da går man mer i dybden, diagnostiserer etc., forklarer hun.

Kristine Jacobsen har den andre timen som er en rolig yogaøkt med fokus på tilstedeværelse. Hun har vært yogainstruktør i Andøy i flere år og veksler mellom Andenes, Stave og Bleik.

– I sommer blir det morgenyoga på plattingen ut mot havet på Stave, sier hun.

Dynamisk flyt

Lise Bjørvik sin time går ut på  dynamisk flyt.

– Det krever litt mer styrke, utholdenhet og smidighet. Den går i flyt og henger sammen, forklarer Bjørvik som er under yogautdanning og skal begynne med yogatimer til høsten.

Avsluttende meditasjon

Irene Hessling runder av det hele med avsluttende meditasjon.

– Det blir en deilig yogastund og noe helt unikt. Klatring er vertikal yoga, og har mye til felles med yoga. Det er snakk om fokus, kroppsbeherskelse, balanse og tilstedeværelse. Når klatreveggen kommer på plass, så kommer vi til å kombinere klatring og yoga, sier Hessling som har vært yogainstruktør i Andøy i mange år. Hun er mest kjent for sin yogalåve på hjemstedet Fiskenes.

Kvartetten takker grendehuset på Stave som låner ut lokalene som et bidrag til klatreveggen.

– Vi er glade for at flere og flere er med på denne dugnadsånden til felles innsats for å få realisert klatreveggen, sier Hessling.

Informasjon vedrørende arrangementet finnes på Facebook.