Bjørn Eidsvåg har en lang karriere bak seg, og en låtkatalog mange misunner han. Nå er han på oppløpet for en turne som har pågått i tre uker.

– Jeg har spilt i Nordlyskatedralen i Alta og i Ishavskatedralen i Tromsø de seneste dagene, og de byggene kan ikke måle seg med dette her, sa han i starten av konserten på Andenes. Dermed var stemningen satt, og resten ble en hitparade få gjør etter han.

Etterlyst Jesus

Første del av konserten var en komprimert versjon av suksessforestillingen «Etterlyst Jesus», og i tillegg til å være en god musiker og låtskriver, fremstår Eidsvåg også som en god humorist mellom låtene.

Mot slutten av konserten får mange av publikum, som bestod av en stor overvekt damer, hitlåtene som de kom for. På rekke og rad kommer «Alt du vil ha», «Skyfri himmel» og «Føtter på fjell», før han avslutter med «Eg ser» som ekstranummer etter stående applaus.

– Jeg bruker alltid å spille den til slutt på mine konserter, sier han.

Sortland

– Det var veldig flott å være tilbake på Andenes, og jeg setter umåtelig pris på at folk her vil ha meg tilbake. Det er jo alltid spennende om det kommer folk, men det gjorde det jo i kveld, sier Eidsvåg, mens han pakker gitaren og gjør seg klart til å sette kursen mot Sortland.

Der avsluttes en treukers turne med konsert i Kulturfabrikken.

– Det pleier å være litt ekstra siste kvelden. Da er man glad for at turneen er over og at man skal hjem neste dag, sier Eidsvåg til VOL.