– At boligprisene i Andøy halveres om Andøya flystasjon legges ned, er det ingen tvil om, uttalte forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, som argumenterer sterkt for å velge Evenes under høringa i Stortinget i dag.

Eiendomsmegler Per Elvenes blir bedt om å kommentere påstanden forsvarsministeren kom med under høringa rundt Andøya Flystasjon som pågår på Stortinget tirsdag.

Han er langt fra så bombastisk som forsvarsministeren.

– Det er kjempevanskelig å spå hvor stor nedgang det kan bli i en slik sammenheng. Ar der blir en nedgang i verdien på Andøya, det tror jeg ikke man skal være i tvil om. Men 50 prosent synes jeg var vel tøft, sier Elvenes.

Markedskreftene slår inn

Elvenes peker på at han også tidligere har uttalt at Andøy-samfunnet ikke skal legges ned, og at det bare er Forsvarets virksomhet på øya som er vedtatt nedlagt.

– Det er fortsatt mye annen aktivitet og folk som skal oppholde seg på Andøya, sier han.

Elvenes peker på at det er de helt vanlige markedskreftene som slår inn her som ellers. Tilbud og etterspørsel er en faktor som regulerer pris.

– Med en nedleggelse er det mange forsvarsansatte som må forlate, og da vil det blir en del boliger til salgs samtidig. Markedskreftene er da slik at om der er mer tilbud enn etterspørsel, vil det gjøre noe med prisene. Å si at det blir 50 prosent ville ikke jeg turt, å sette en slik prosentsats. Femti prosent synes jeg høres mye ut, sier eiendomsmegleren.

Håper på annen beslutning

Han håper høringa på Stortinget vil ende med en ny gjennomgang, og at det fattes ei beslutning om å bevare Andøya flystasjon.

– Jeg håper egentlig at de klarer å komme fram til at det var feil, at der vurderes ei annen beslutning, men det vet man jo ikke før de har drøftet det, sier han.

– Nå skal ikke jeg stille meg opp og si at forsvarsministeren tar helt feil, men at det kan bli vanskeligere å få solgt og må ned i pris i forhold til hva man så for seg i utgangspunktet, kan skje. Og hva slags prosentsats tør jeg ikke si, annet enn at femti prosent høres tøft ut. Jeg har i hvert fall ikke lyst til å tallfeste noe, for det er noe man må erfare i framtida, sier Per Elvenes.