– Vi har en mistenkt person i saken, forteller Kleczka til VOL.

Tirsdag kveld stakk en MC-fører av fra UP i forbindelse med en fartskontroll på Fv 85 i Sortland.

Vedkommende stoppet ikke på politiets anmodning, men raste videre. Overfor VOL har vitner antatt at motorsyklisten har hatt en fart på nærmere 200 km/t.

– Personen på sykkelen kjørte så fort at han hadde problemer med å kontrollere kjøretøyet. Vi prøvde å sette opp blokkering, men personen kom seg rundt sperringen, uttalte operasjonsleder i Nordland Politidistrikt, Ivar Bo Nilsson til VOL tirsdag.

– Har ikke hørt hans versjon

Ifølge Kleczka var det tydelig at føreren ikke ville stoppe for politiet, noe som førte til at politiet prøvte å følge etter. Saken er nå under etterforskning.

– Den mistenkte vil ikke forklare seg. Vi har derfor ikke hørt hans versjon ennå og undersøker derfor andre måter vi vi kan få han til å prate på, sier hun, men ønsker ikke å si noe mer om hvilken type måter det er snakk om.

Vil ha svar på spørsmål

Seksjonslederen sier at det er flere vesentlige spørsmål som politiet ønsker svar på.

– Vi må se hvordan vi griper situasjonen an. Det er flere spørsmål vi vil ha svar på, som for eksempel hvorfor han kjørte så fort, hvorfor han ikke ville stoppe, i tillegg til spørsmålet om han har lov til å føre motorsykkelen han brukte, sier hun.

– Langt over lovlig grense

På spørsmål om politiet kjenner til hvor raskt mannen kjørte, svarer Kleczka at de ikke er kjent med hvor stor hastigheten var.

– Men det er langt over lovlig grense, noe som øker alvorsgraden i saken, slår hun fast.

–  Må forholde oss til bestemmelser

Distriktsleder for UP i Nord-Norge, Geir Marthinsen, sier at politiet må forholde seg til klare lover og regler når de møter personer som holder ekstremfart og som ikke stopper.

–  Når vi får hendelser der fører nekter å stanse for kontroll, må vi forholde oss til de bestemmelsene som regulerer forfølgelse. Vi må da vurdere situasjonen og ta valg i forhold til den risiko en forfølgelse medfører. Ingen situasjoner er lik, men fellesnevneren er at høye hastigheter medfører en forhøyet risiko. I tillegg er selvsagt tid og sted viktig med tanke på trafikkbildet, slår han fast.