– Enkelte dager er ekstra hyggelig å være ordfører i Øksnes. 13.mars i år skinte sola på Øksnes Entreprenør, sier ordfører Karianne Bråthen som hadde invitert administrerende direktør Stian Reinholdtsen til onsdagens kommunestyremøte.

Bedriften fra Øksnes vant fram i en steintøff konkurranse og ble kåret til nasjonal vinner i Business of the year award.

– Stolt av utviklinga

– Jeg er stolt av utviklinga dere har hatt og det dere får til. Dere sier på hjemmesida deres at dere har lidenskap for faget. Og blant verdiene deres synes jeg det er flott at det første dere har er punktlighet,  det å være på rett tid til rett sted sier noe om integritet, sier hun.

– Og lidenskap, det er ikke ofte man ser en slik verdi. Og jeg synes det er herlig at noen bruker lidenskap som verdi, det sier noe om passion og engasjement. Jeg tror mange av oss har politikk som lidenskap, det er en av grunnene til at vi er til stede i salen, sier Bråthen.

Øksnes Entreprenør er også opptatt av de ansatte, og av å bygge teamet de har rundt seg.

– Også er dere alltid på. Det er noe av det som ligger i ryggmargen hos Økses Entreprenør, dere er alltid på og gjør det når dere tar oppdrag, da er dere på og skal greie det. Og dere strekker dere langt for kundene deres. Det er noe vi tillstreber for innbyggerne våre. Gratulerer med prisen, vi er utrolig stolte over den jobben dere gjør, sier hun.

– Betyr mye, for vi er heimkjære

Administrerende direktør Stian Reinholdsen takket for rosen.

– At vi får en utmerkelse fra kommunestyret betyr mye for oss, for vi er veldig heimkjære, sier Reinholdtsen som fortalte om reisen etter at European business award kontaktet bedriften i vintermånedene. Da han først fikk forespørselen inn i epostkassen sin, trodde han det var søppelmail.

– Der ringte oss også men vi avviste de fordi vi hadde ikke tid til å snakke med de, humrer Reinholdtsen som sier at det viset seg å være ganske mye større enn spam.

– Til slutt satt jeg en søndags morgen foran pc og måtte ta tak i dette og sende inn informasjon om selskapet som var mer enn bare tall. 14 dager etterpå fikk vi beskjed om å stille i Stockholm for uteling av nasjonal vinner-prisen, sier han.

– Scoret høyest på fokus på de ansatte

Dette er andre ledd i konkurransen, første ledd er at bedriftene blir utnevnt som «one to watch» ut fra tall og lønnsomhet. Deretter er det nasjonal vinner, og til sist europeisk vinner i bedriftskonkurransen.

– Vi stilte i klassen som har 0-25 millioner euro i topplinje, og må ha ei bra bunnlinje i tillegg. Det som blir vurdert utover tall er etikk, det er lederskap, innovasjon og menneskefokus spesielt. Derfor kom vi så langt. Og det vi scoret høyest på er fokuset på de ansatte, sier han.

I Stockholm fikk Øksnes Entreprenør medalje.

– Og da skrev jeg at sola skinte på Øksnes Entreprenør. Vi ble invitert til Warzawa sammen med 30 konkurrenter. Det var en ut-av-meg-sjøl opplevelse, sier han.

– Vi vet at vi var helt der oppe og konkurrerte om tittelen. Det var fem dommere, blant annet den tidligere statsministeren i Belgia. Det var Belgia som vant,  men vi står som Norges beste forslag uansett. Også kommer vi fra Øksnes. Det er et bevis på at vi trenger ikke være fra Oslo-gryta for å kapre en sånn tittel. Det er et bevis på at vi ikke står tilbake for noen, sier Reinholdtsen.