Hotellene i landsdelen har økning på 25 prosent fra tilsvarende måned i fjor, mens Norge som helhet har en økning på 10 prosent. Utenlandske hotellovernattinger i Nord-Norge har en økning på hele 42 prosent, mens Norge som helhet har en økning i utenlandstrafikken på 7 prosent.  Norske hotellovernattinger i landsdelen har økning på 23 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 11 prosent.

Hotellene i landsdelen har en økning i losjiomsetningen på 22 prosent i april, mens Norge som helhet har en økning på 11 prosent.

Nedgang i camping

Campingplassene, hyttegrendene og vandrerhjemmene i Nord-Norge har en nedgang i trafikken på 4 prosent i april, mens Norge som helhet har en nedgang på 16 prosent. Utenlandstrafikken på campingplassene og hyttegrendene i nord har økt med16 prosent, mens den norske trafikken har gått ned med 13 prosent.

Det har i årets første fire måneder vært 853 546 overnattinger i landsdelen, hvilket er knapt 102 000 flere enn fjorårets antall.   Dette er en økning på 13 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 3 prosent i samme periode.

På Svalbard var det 17 248 overnattinger i april 2016, en økning på 3 prosent sammenlignet med april 2015. Det har vært en økning i utenlandske overnattinger på 8 prosent, mens norske overnattinger har hatt en økning på 2 prosent.

- Positiv utvikling

Regiondirektør Christian Chramer, NHO Troms og Svalbard, sier at tallene viser at Nord-Norge har en svært positiv utvikling både innen ferie- og fritidsmarkedet og innen forretningsreisemarket.

– Det er spesielt gledelig å registrere den store økningen i utenlandstrafikken i hele landsdelen og på Svalbard, avslutter Chramer.