Utsikten som venter løpere og mosjonister på toppen av Vetten. Foto: Eirik Rødsand

De kaller det et eventyr av et motbakkeløp. Lørdag 18. juli er det igjen klart for å teste formen i "Vetten opp" i Bø. Motbakkeløpet ble for første gang arrangert i fjor sommer, og ble en stor suksess. Nærmere 300 nådde toppen før løpet var over.

- Det ble en stor suksess i fjor, og vi håper at dette skal bli en årlig tradisjon. Siden sist har vi fått på plass nytt tidtakningssystem, forteller Mariann Skoglund i Bø IL i en pressemelding.

- For alle

Motbakkeløpet arrangeres i forkant av årets Reginedagan, som starter søndag 19. juli. Løpet starter fra Brenna, og det vil være forkostservering før start ved Bøhallen.

Skoglund mener løpet ikke kun er for de godt trente.

- Vetten Opp er motbakkeløpet og utfordringen alle kan være med på, og deltakerne velger selv om de vil delta i tur- og mosjonsklassen, eller i konkurranseklassen, sier hun.

- Ubeskrivelig utsikt

Arrangørene i Bø IL mener utsikten fra toppen er vel verdt turen i seg selv.

- Løpet går i en av regionens absolutt mest populære tur-traséer, fra Brenna, via Losjehytta og opp til Vetten, som er 467 meter over havet. Starten av traséen går på historisk grunn opp langs Bøs eldste kjente vei, og byr på meget variert og flott terreng hele veien opp. Utsikten fra toppen kan ikke beskrives, den må oppleves, sier Skoglund i pressemeldingen.

- Ta med deg familie, kollegaer, naboer og bli med på folkefesten! oppfordrer hun.