Tidligere i vinter holdt den populære duoen konsert i Bjørnskinn grendehus. Til helga inntar de scena på Stave Grendehus - noe de ser frem til.

– Konseptet er i stor grad det samme som på Stave. Det blir strenger og stemmer i fokus, smiler Arthur og Synne.

– Uttrykket blir ganske nedstrippet og akustisk.  «Fra stillhet til musikk» sier litt om det. Vi har begge en forkjærlighet for gamle rørforsterkere, gamle instrumenter - og det er også en del av denne pakken. I tillegg benytter vi keyboard og trøorgel for å skape vårt preg på musikken og stemninga, forteller de to.

Trivelig affære

Også ute i regionen har duoen gjort seg bemerket. Nylig holdt «Freebird» lunsjkonsert i Kulturfabrikken på Sortland.

– Det ble en suksess. Rundt 150 tilhørere kom, og det ble en veldig trivelig seanse. Fine tilbakemeldinger tyder på at folk trivdes, forteller Arthur Pettersen.

– Vi legger opp til at lørdagens konsert også skal bli en trivelig affære, og er kjempeglad for at bygdefolket stiller opp med kaffe og smørbrød til servering under konserten, sier Synne.

Mini-foredrag

Hun forteller at det i tillegg blir et mini-foredrag før musikken overtar.

– Foredraget er det broren min, Anders Meland, som står for. Han har skrevet bok om bruken av mindfulness for å prestere på topp. Han har jobbet blant annet opp mot toppidrettsutøvere og toppiderettssenteret, såvel som mot jagerflyvere og andre.

– Tilfeldighetene ville det slik at han er innleid av Andøya Flystasjon til å holde et foredrag der dagen før, og vi fikk dermed muligheten til å gjøre dette sammen.

– Han holder et kort foredrag i forkant av konserten. Det blir dermed en bonus til de som ønsker å få litt åndelig påfyll som en introduksjon til det musikalske, sier Synne Meland.