1. Går fiskekvotene på sikkerheten løs?

Fikk du med deg bildet av fiskebåten som så ut som den var litt vel tungt lastet ved Myre havn? Det er ikke umulig at du klikket deg innom, da det var årets mest leste sak på VOL. Det var en VOL-tipser som først sendte oss bilde av båten med en undring om de frie kvotene var i ferd med å gå på sikkerheten løs. Men det var på langt nær så dramatisk som bildet skulle tilsi, beroliget fiskeren.

LES MER: – Fantastisk fiske

2. Dødsulykke på sommerveiene

I midten av august omkom en ung mann etter en trafikkulykke ved Ånnfjorden i Øksnes. De fire andre som var i bilen overlevde, men ble sendt til sykehus med skader. Ei jente på 15 år og ei dame på 24 år ble sendt til UNN i Tromsø. En mann tidlig i 20-årene og ei jente på 16 år ble sendt til Stokmarknes sykehus.

LES MER: Ung mann omkom etter utforkjøring

3. Tragisk drukningsulykke

2014 brakte med seg flere triste nyheter. I begynnelsen av mai ble en kvinne iført svømmetøy funnet død i sjøen ved Neptun Sildoljefabrikk på Melbu. Den omkomne, som var i 50-årene, ble funnet av en forbipasserende.

LES MER: Kvinne funnet død i sjøen på Melbu

4. Casa Eide brant ned

I midten av juni måtte brannvesenet gi tapt mot flammene da huset Casa Eide på Lillebørøya på Hadsel brant ned til grunn. Casa Eide startet som et vanlig hus fra 1972, men har fått oppmerksomhet fordi det stadig er utbygd. Huset er regnet som en lokal attraksjon.

– Det så først ut som om brannvesenet skulle få kontroll over flammene, men de blusset opp igjen, fortalte VOLs reporter på stedet.

LES MER: Brannvesenet måtte la hus brenne ned

5. Dødsfall på julebord

På tampen av fjorårets nest siste måned endte et julebord på Arbeideren på Melbu mest tragisk vis da en mann i 40-årene omkom. 40-åringen var ikke en del av julebordet og tre av juleborddeltakerne ble siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

LES MER: Tre siktet etter dødsfall på Melbu

6. Ble nektet å være med bussen

18. mai i år ble 22 år gamle Julie Marie Andersen nektet å få være med videre da hun skulle bytte buss i Gullesfjordbotn. Årsaken? Fem år gamle Lilly, en hvit Bichon Frisé med krøllete pels. Da hun gikk på bussen i Narvik hadde Andersen forsikret seg med bussjåføren om at hunden fikk være med til Sortland, men da hun møtte den nye sjåføren i Gullesfjordbotn fikk hun alternativet å legge hunden i bagasjerommet eller å gå av bussen.

LES MER: Måtte gå av bussen midt i «ødemarka»

7. Væpnet politiaksjon

I midten av oktober gikk politiet til væpnet aksjon da de fikk bekymringsmeldinger om en truende mann i Sortland sentrum. Mannen, som er i 30-årene, ble pågrepet uten dramatikk i Vesterålsgata før han ble sendt videre til lege.

LES MER: Mann truet navngitte personer

8. Plukket sild ut av sjøen med hendene

Det var tett med sild i sjøen utenfor Andøy i januar. Fisken var blitt skremt opp av spekkhoggere, og hobbyfotograf og kvalentusiast Kenneth Pettersen sikret seg videobevis av andøyværinger som plukket sild med bare hendene.

SE VIDEO: Ut på sildeplukking

9. Elbil i fyr og flamme

I slutten av november smalt det i Alsvåg da en propanflaske eksploderte som følge av brann. Propanflasken sto i en garasje sammen med en elbil som tok fyr mens den stod på lading. Både garasjen og elbilen ble totalt nedbrent.

LES MER: Elbil på lading tok fyr

10. Frigjøring av navn

Dagen etter den tragiske utforkjørselen ved Ånnfjorden i Øksnes frigjorde politiet navnet på den omkomne. Det var 20 år gamle Morten Krane Kikall fra Sortland som mistet livet i ulykken.

LES MER: Navnet til den omkomne er frigitt