Amandus er lillebroren til den litt mer kjente filmprisen Amanda i Haugesund. Amandus går av stabelen i Lillehammer, og er den største og viktigste filmkonkurransen for unge filmskapere i Norden.

Vesterålen har tidligere markert seg med nominasjoner og priser på Amandus – det gjorde flere av våre filmskapere også under årets prisutdeling på Lillehammer fredag kveld.

Tre av sju priser

I ung-klassen stakk hadselværing Iver Jensen av med tre av sju priser. Det gjorde han sammen med lofoting og tidligere klassevenninne ved medielinja på Stokmarknes, Hanna Suni.

Deres kortfilm, Still Ingen Spørsmål, som ble vist på Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) tidligere i år, ble belønnet med prisen for beste fiksjon og beste kinematografi.

Regissørduoen fra Lofoten og Vesterålen vant også prisen for beste musikkvideo for produksjonen av Feel Your Fire for bandet The Analog Affair.

– Det er jo helt fantastisk morsomt, og noe vi ikke hadde regnet med, sa Iver Jensen til Bladet Vesterålen fredag.

Jensen vant også Amanduspris i fjor for filmen We Remember Moments.

Pris til øksnesværing

I student-klassen fikk øksnesværing Edvard Karijord pris sammen med Bendik Mondal – også de for beste kinematografi.

Det fikk de for dokumentarfilmen I Det Fri, som var deres eksamensfilm fra Westerdals i 2016. I Det Fri var også en del av programmet under årets utgave av TIFF.