I søndagens kamp i 4.divisjon mellom Stålbrott og Grovfjord, ble hjemmelagets Saber Ali Husseini skadet like før slutt. (Videoen av taklingen kan du se i vinduet over)

Han ble liggende ned i påvente av ambulanse. Etter at han hadde lagt der i nærmere ti minutter, valgte dommer Marius Wikestad Pettersen å blåse av kampen i stedet for å fullføre. Ifølge reglementet skal de minuttene som gjenstår av kamper som blir blåst av før full tid, spilles på nytt.

Skal samle inn informasjon

Da VOL tar kontakt med Bengt Are Pettersen i Hålogaland fotballkrets tirsdag formiddag, svarer han:

– Nå skal vi hente informasjon fra alle de partene, inkludert Stålbrott, Grovfjord og dommeren. Vi går gjennom opplysningene for å se om det er grunnlag for at kampen spilles på nytt, men vi skal selvsagt lytte til hva klubbene sier. Blir det vanskelig å ta en avgjørelse, sender vi saken videre til Norges Fotballforbund sentral, sier han.

–  Lever eget liv

Dommersjef i Norges Fotballforbund, Terje Hauge, sier at han ikke kjenner til den konkrete saken og derfor ikke kan uttale seg spesifikt. På generelt grunnlag sier han at det er mange faktorer som avgjør om en kamp skal spilles på nytt eller ikke.

– Alle kamper lever sine egne liv og det er mange faktorer som påvirker utfallet om at sluttminuttene av kampen skal spilles om igjen. For å finne ut av det, må kretsen samle inn fakta som for eksempel hva klokken til dommeren eksakt viste da han blåste av, stillingen i kampen og hvordan dommeren kommuniserte med lagene i forkant av avblåsningen. Det er mange brikker som skal på plass her, sier han.

Ellers henviser Hauge til Hålogaland fotballkrets og presiserer at NFF først kommer på banen om avgjørelsen til kretsen eventuelt blir påklaget.

– Høres tungvint ut

Stålbrott-trener Bernt Olav Burchart, som selv ikke var til stede på kampen søndag, sier til at VOL at han ikke har opplevd noe lignende tidligere og at det derfor er vanskelig å uttale seg konkret i saken.

– Men jeg synes det høres tungvint ut at lagene skal møtes for å spille de resterende minuttene. Det blir mye styr for så få minutt. Grovfjord, som fikk en mann utvist i forbindelse med skaden, vil stille helt utvilte til en ny kamp. Og så er det spørsmålet om når kampen skal spilles med tanke på at terminlisten ellers er så tett, sier han.

– Burde blitt fullført

Grovfjord-trener Hege Thomassen ga umiddelbart beskjed om at hun er uenig i beslutningen om å stoppe kampen såpass lenge før ordinær tid.

– Vi mener kampen burde vært fullført. Enten kunne den skadde spilleren blitt flyttet av banen på båre, eller vi kunne ventet til ambulansen kom. Det gjensto nesten fem minutter av ordinær tid, og sikkert fem minutter tillegg på grunn av alle bytter og stopp i spillet. Det er ti minutter som vi kunne brukt til å få med oss ett poeng hjem, har Thomassen tidligere uttalt til Harstad tidene.

Tar noen dager

Ifølge Bengt Arne Pettersen kan det ta noen dager før saken blir endelig avgjort.

– Det kommer an på hvor raskt klubbene gir oss opplysningene, og hvor komplisert saken er. Men det tar nok uansett noen dager og kanskje opp mot en uke får vi har konkludert, slår Pettersen fast.