Kortfilmen "Frysninger" av Marius Myrmel er tatt ut til konkurranseprogrammet Film Fra Nord under årets filmfestival i Tromsø (TIFF).

En av hovedrollene spilles av Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen, oppvokst i Lødingen Vestbygd. Trude-Sofie bor i Oslo hvor hun jobber som frilans skuespiller. Tidligere i år ble hun castet til å spille "Helene" i Marius Myrmels siste film "Frysninger". Dette var Myrmels avgangsfilm etter å ha studert regi ved Nordland Kunst- og Filmfagskole. Filmen ble spilt inn i Kabelvåg. Dette kommer frem av ei pressemelding fra skuespilleren selv.

Film om kjærlighet

"Frysninger" er en film om kjærlighet, nærhet og initmitet på godt og vondt. Kristoffer og moren Helene har et nært forhold, men en dag tar Kristoffer med en jente hjem for første gang. Hvordan påvirker det forholdet mellom mor og sønn.

Trude-Sofie O. Anthonsen har jobbet som skuespiller, dubber, regissør og teaterinstruktør siden 2006. Dette er hennes første større rolle i en film. I desember ble "Frysninger" vist på Parkteateret i Oslo, en førpremiere under arrangementet Grønnskjerm. Filmen gjorde inntrykk på publikum og har allerede skapt reaksjoner.

TIFF

Neste uke vises filmen på Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) under programposten "FFN Shorts 1", kortfilmkonkurranseprogrammet Film Fra Nord hvor den konkurrerer med de beste nye kort- og dokumentarfilmene fra det nordlige Norge, Sverige, Finland, Russland og Canada. Tromsøpalmen gis til beste film i konkurranse.

Norsk Filminstitutt (NFI) har også fattet interesse for filmen og skal promotere den inn mot festivaler i inn- og utland.

Marius Myrmel har skrevet og instruert "Frysninger". Tross sin unge alder (23) er han en erfaren regissør. Flere av kortfilmene hans blitt vist ved både norske og internasjonale filmfestivaler, både her hjemme og i utlandet.