Vesterålen Turlag har overtatt hytta i Appelsinholla fra Sortland Røde Kors, og overtakelsen markeres med tur i marka torsdag ettermiddag.

Det melder turlaget i en pressemelding.

– Alle er velkommen til å ta anlegget nærmere i øyesyn, og turlaget tar gjerne imot synspunkter på framtidig bruk. Forslag til utbedringer tas også imot med takk, sier Vesterålen Turlags leder Trond Løkke.

– Innertier for skifrelste

Turlagsstua ligger 250 meter over havet ved Presttjønna i Sortlandsmarka, med lett adkomst fra byen via Heiveien, Koven, Rundheia eller Prestdalen. Med hytta som utgangspunkt er veien kort både til Bøblåheia og Steiraheia, påpeker turlaget.

– Skituren over Ronna mot de to heiene er noe av en innertier for de skifrelste, men også på barmark er denne turen via Appelsinholla en fin opplevelse.

Satt opp i 1992

Mange skoleklasser legger gjerne turdagen til Appelsinholla, både sommer og vinter. På vinteren er området egnet både til aking, skilek og snøhulebygging.

Kovstua ble oppført av Sortland Røde Kors litt nord for Koven i 1959. Etter at nyhytta kom i Appelsinholla i 1992, ble Kovstua nedbrent i en brannøvelse, men tuftene står der fortsatt, melder Vesterålen Turlag, som nå altså har tatt over hytta fra 1992.