- Byggmakker Per Strand AS er blitt enige med familiebedriften Tor Ekran AS om å kjøpe alle aksjene i Byggmakker Ekran på Myre. Overtagelsen gjelder fra og med 13.06 2013, skriver Kjetil Strand i en pressemelding. Han er daglig leder i Per Strand AS, og sønn av gründer Per Strand. Bedriften eier stadig flere Byggmakker-butikker i landsdelen.

VOL kontakten bedriftene før helga, men ingen av dem ønsket da å bekrefte eller kommentere salget. Nå er det altså bekreftet i en pressemelding.

- Det var eierne av Tor Ekran AS som først tok kontakt og luftet ønske om å selge sine aksjer. Bakgrunnen for dette ønsket er av personlig karakter, og det ligger ingen økonomiske eller driftsmessige årsaker til grunn. Det har vært svært gode relasjoner og godt samarbeid mellom Byggmakker Per Strand og Byggmakker Ekran helt siden midten av 80-tallet, så det var helt naturlig å rette en forespørsel til eierne i Byggmakker Per Strand AS, sier Tor Hugo Ekran i pressemeldingen.

- Vi er godt fornøyd med løsningen og vet at Byggmakker Per Strand AS vil være en seriøs og langsiktig eier for selskapet. Vi er også sikker på at løsningen er svært god i forhold til de ansatte og selskapets fremtidig utvikling. Atle Hansen, som i dag er konstituert daglig leder, har takket ja til å bli ny daglig leder og samtidig medeier i videreføring av driften, sier Ekran.

De nye eierne ser fram til framtida:

- Vi gleder oss veldig over å ha fått dette til, og Myre ligger i perfekt avstand til våre øvrige anlegg i regionen. Vi ser også store muligheter til å hente ut synergieffekter på en rekker områder, sier Kjetil Strand.

- Byggmakker Ekran AS passer oss veldig bra i forhold til vårt geografiske nedslagsfelt, men også utfra det faktum at vi har lang erfaring fra å drifte lignende type anlegg, sier han.

De nye eierne som består av Byggmakker Per Strand og Atle Hansen, overtar alle eiendeler, det være seg bygg, tomt, varelager, og så videre.

Tor Ekran AS omsatte i 2012 for i underkant av 29 millioner.

- Tor Ekran AS vil fortsatt være en bedrift registrert i Øksnes Kommune, det er veldig viktig for oss at den lokale tilhørigheten til kommunen og befolkningen fortsetter som før, heter det i pressemeldingen.