– Jeg var og gikk tur med hunden min, da vi oppdaget at den lå og fløt i vannet. Jeg tror det var en geit, den hadde såpass lange, kromme horn.

Karoliussen forteller til VOL at han kontaktet politiet da han fant den angivelige geiten.

– Den ligger ikke der lenger, så noen har fjernet den. Den var både oppblåst og alt, virket som den var full av gass. Forferdelig å la den ligge der å råtne.

Karoliussen forteller at han går på tur der hver dag, og at han synes det er rart at ei geit skulle springe løs nede på Sortland.

Leder i Sortland Sau og Geit, Monika Nyland, forteller til VOL at basert på hornene så tror hun at det er snakk om en villsau som er funnet i vannet.

Brannvesenet kontaktet eieren

Jan Roar Johannessen fra Sortland Brann- og redningstjeneste forteller til VOL at de ble oppringt av politiets operasjonssentral og fikk beskjed om at det var observert et dødt dyr i fjæra.

– Vi kjørte ned dit med kommandobil og oppdaget fort at det var snakk om en villsau, en vær. Vi så at den hadde ligget der en stund. Dyret var godt merket så vi fikk kontaktet eieren slik at han kunne komme å hente dyret, sier Johannessen.

Usikker på hva som har skjedd

Eieren av villsauen forteller til VOL at det var lørdags morgen han ble kontaktet av brannvesenet.

– Jeg er ikke sikker på hva som har skjedd. Værene har gått på Reinsnesøya og vi var på tilsyn der på fredag så den har ikke ligget lenge. Jeg rakk å komme dit før morgenrushet, sier han til VOL.

Eieren forteller at dyret er blitt meldt inn til kadaverbilen slik at det vil bli tatt prøver og at Mattilsynet kommer til å bli varslet.

– Kan være flere naturlige årsaker

Leder av politiet i Vesterålen og Lofoten, Tor Håvard Bentzen, skriver i en melding til VOL at politiet ikke har fått melding om saken, og det er per nå ikke er en politisak.

Torkjell Andersen, fungerende avdelingssjef for Mattilsynet avdeling Midtre-Hålogaland skriver i en e-post til VOL at:

– Mattilsynet har ikke mottatt noen melding om den døde geita, og vi vet ikke hvor den kommer ifra. Hvis vi i slike tilfeller får melding om funn av dødt beitedyr, vil vi forsøke å finne eier av dyret. Hvis det er mistanke om sykdom, kan det være aktuelt å ta ut prøver. I dette tilfellet vil vi ikke gjøre ytterligere undersøkelser. Det kan være flere naturlige årsaker til at geita havnet i sjøen.

Som nevnt har eieren av dyret sagt at han kommer til å varsle Mattilsynet.