Totalt har hotellet blitt pusset opp for omlag ti millioner. Femti rom har fått nye bad, ny innredning, kunst på veggene fra Tove Hov Jacobsen. I tillegg har restauranten fått en totalrenovering.

- Vi er veldig godt fornøyd med resultatet. Vi hadde en preåpning på restauranten på lørdag, da festen til El-Team cup ble holdt her. Da fikk vi veldig gode tilbakemeldinger, sier Jacobsen.

Se videoreportasje i videovinduet.

Prosjektleder har vært Jan Kåre Gundegjerde, og interiørdesigner er Therese Eng.

- De har gjort en strålende jobb. Hele gjengen som har bidratt er vi strålende fornøyd med, sier Jacobsen.

Les også: Pusser opp for ti millioner

- Moderne

Det er moderne og nordnorsk som er to nøkkelbegreper når en beskriver det nye designet. Det er rene linjer med et moderne preg. På en av veggene er det en tapet med tørrfisk. Et bevisst valg.

- Tørrfisk og det nordnorske særpreget er viktig for oss. Det er en stor del av vår historie og en viktig del av det som har gjort at Nord-Norge er der vi er. Derfor var det naturlig å ta dette inn som et element.

Verdt å nevne er også at hotellet har skiftet ut samtlige vinduer og lagt nytt teppe på Saabyes bibliotek og i store deler av hotellet.

Les også: Ferdig med oppussingen i januar

- Gir muligheter

Jacobsen sier at tilbakemeldingene fra gjester har vært enestående og at arrangementer som det sist lørdag under El-Team Cup, hvor 150 gjester var med, gir inspirasjon.

- Vi vet ikke hva bruken av restauranten blir ut over det å serve gjester ved hotellet. Men slike opplevelser som i helga gir oss inspirasjon. Nå skal vi summe oss og se hva som skjer videre med resten av hotellet. Men at dette åpner for muligheter, er det ikke tvil om.

I neste uke vil det også bli avgjort om enda flere rom blir pusset opp og om det blir en videre utvidelse av hotellet.

- I neste uke vil vi ta en endelig avgjørelse i forhold til veien videre. Dette med utvidelse har det vært snakk om i en årrekke og nå er en avgjørelse ikke langt unna, sier han.

Bla i bildene med piltastene. Sveip på mobil/tablet.